Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Leállítja a TikTok függőséget okozó szolgáltatását az EU-ban

Az Európai Bizottság már korábban is jelezte, hogy adott esetben be is tilthatják a videók megtekintéséért jutalmat kínáló TikTok Lite szolgáltatást.

...svg content...Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A TikTok hivatalosan is bejelentette TikTok Lite nevű jutalmazási programjának felfüggesztését az Európai Unióban, miután a szabályozó hatóságok komoly aggályokat fogalmaztak meg vele kapcsolatban.

Az Európai Bizottság már korábban is aggályosnak találta, hogy a jutalmazási funkció elősegítheti a függőséget okozó viselkedést a felhasználók körében. Mivel a TikTok Lite ajándékutalványokat, TikTok-érméket és egyéb juttatást kínál a felhasználóknak a tartalmak és az alkalmazás funkcióinak használatáért, valóban fennállt a függőség veszélye, amit vélhetően az alkalmazást üzemeltető vállalat is érzékelt. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A TikTok így egy pénteki X-bejegyzésében közölte, a jövőben is arra törekednek majd, hogy együttműködjenek az Európai Bizottsággal és a különböző szabályozó hatóságokkal, most pedig a felmerülő aggályok miatt önkéntes módon felfüggesztik a jutalmazó szolgáltatást.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.