Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,48 Ft
Euró
383,68 Ft
Font
450,38 Ft
Bitcoin
68,847 $

Az Android 15 és a mesterséges intelligencia köré épül a Google fejlesztői konferenciája

A május 14-16. között megrendezésre kerülő Google I/O fejlesztői konferencián jelentős frissítéseket mutat be a vállalat, köztük az Android 15-öt és az abban helyet kapó mesterséges intelligencia képességeket is.

...svg content...Fotó: Unsplash/Rami Al-zayat
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Google hivatalosan is bejelentette a közelgő Google I/O 2024 rendezvény napirendjét, amelyből kiderül, hogy a mobil, a webes, a mesterséges intelligencia és a felhőtechnológiák kerülnek a középpontba. Az eseményen több mint 150 előadást tartanak, köztük élő előadásokat és oktatóvideókat, amelyek a fejlesztőket és a technológia szerelmeseit célozzák meg.

Az esemény csúcspontja várhatóan az „Innovations” (Innovációk) szekciók lesznek, ahol a Google a mesterséges intelligencia új eszközei mellett az Android 15-öt is be kívánja mutatni. Ezek az innovációk várhatóan bővítik majd a fejlesztői képességeket, és olyan funkciókat vezetnek be, amelyek javítják a Google technológiákkal való felhasználói interakciókat. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Az eseményen szó lesz továbbá a Google Play szolgáltatások és a különböző szoftvertechnológiák frissítéseiről is. A megbeszélések kiterjednek a webes technológiai fejlesztésekre is, ahol olyan területeken várhatóak frissítések, mint a Flutter, a ChromeOS, az Angular és a Baseline. A prezentációk célja, hogy a fejlesztők a legújabb eszközökkel és ismeretekkel rendelkezzenek, amelyekkel aztán optimalizálhatják alkalmazásaikat és szolgáltatásaikat.

A hétköznapi felhasználók alighanem az Android 15-tel kapcsolatos információkat várják a legjobban, amelyben immár erőteljesen jelen lehet a mesterséges intelligencia, ami egyes vélemények szerint teljesen új szintre emelheti az androidos felhasználói élményt.