Djokovics-ügy: szombaton őrizetbe veszik a teniszcsillagot

A kilencszeres gyõztes, címvédõ szerb Novak Djokovic megpihen, miközben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra készülve edz Melbourne-ben 2022. január 13-án. Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter január 14-én visszavonta a világranglistát vezetõ Djokovic vízumát, aminek alapján kiutasíthatják az országból. A miniszter "egészségügyi és közrendi okokkal" indokolta a döntést, mert a "közérdek ezt kívánja". Az intézkedés alapja, hogy Djokovic feltehetõleg nem oltatta be magát az új koronavírus ellen. MTI/AP/Mark Baker
not image

Borbély Fanni

2022. január 14. - 17:36

Csak nem akar vége szakadni a Djokovics-ügynek, a legújabb fejlemények szerint ugyanis szombaton őrizetbe fogják venni a szerb teniszezőt.

A kálváriának nincs vége, s ki tudja, hogy mikor lesz végre: Djokovicsot helyi idő szerint szombaton reggel 8 órakor fogja kihallgatni az ausztrál határőrség (ABF) ügyében, habár nem tudni, hogy pontosan hol fog erre sor kerülni, ugyanis a helyszínt nem nevezték meg – számolt be a CNN.

Ekkor pedig Djokovicsot hivatalosan is őrizetbe fogja venni a határőrség, és a tervek szerint elkísérik majd a sportolót ügyvédeihez, amíg a szövetségi bíróságon folyik majd ügyének tárgyalása.

A hatóságok közölték, a helyszínt azért nem adták meg pontosan, mert el akarják kerülni a “médiacirkuszt”, és biztosítani akarják a teniszcsillag biztonságát. Djokovics ügyvédje, Nick Wood egyébként szó szerint könyörgött a bíróságnak, hogy engedélyezze, hogy zárt ajtók mögött történjen meg az őrizetbe vétel, de Kelly bírót nem hatotta meg a kérés.