Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Hamarosan döntés születik Djokovics kitoloncolásáról, halasztják a sorsolást

Fotó: A kilencszeres győztes, címvédő szerb Novak Djokovic az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságra edz a melbourne-i Rod Laver Teniszstadionban 2022. január 12-én. MTI/AAP/James Ross
not image

Hujber Dávid

2022. január 13. - 06:43

Még mindig nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a világelső teniszezőnek, miközben elhalasztották a csütörtök délutánra tervezett sorsolást az Australian Openen.

Noha a bíróság hétfőn igazat adott Djokovicsnak a vízumkérdésben, továbbra sem biztos, hogy nem toloncolja ki az ausztrál kormány. Azóta újabb érdekes részletek derültek ki, például arról, hogy mi is történt a világsztár ausztráliai útja előtt.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Kiderült, hogy fertőzöttként vett részt egy interjún, amelynek kapcsán később a riport kapcsán is új információk jelentek meg. A fő kérdés az, hogy Djokovics ott lehet a hamarosan kezdődő teniszversenyen, vagy el kell hagynia az országot.

Ha kitoloncolják, a következő három évben nem térhet vissza. Már azt is tudni, hogy megszegte az izolációs szabályokat a fertőzését követően Szerbiában, ahol a kormány mögötte áll.

Az ausztrál kormány még mindig nem döntött a 34 éves világelső sorsáról, az óra ketyeg, miközben az esemény szervezői közölték, a torna csütörtök délutánra tervezett sorsolását elhalasztották. Ennek oka egyelőre nem ismert, de nem zárható ki, hogy Djokovics ügyéhez van köze.

A kormány fontolgatja annak lehetőségét, hogy másodszor is bevonja Djokovics vízumát, amiről a bevándorlási miniszter, Alex Hawke szóvivője adott tájékoztatást. Miután Djokovics jogi csapata újabb jogi beadványokkal állt elő, késik a döntés, de valószínűleg még ma közölni fogják, mire jutottak.

Az AFP a cikkében a Sydney Morning Herald című lap meg nem nevezett kormányzati forrását idézi, aki szerint veszélyes precedenst teremtene, ha Djokovics oltás nélkül Ausztráliában maradhatna. Az ausztrál kormány a vízum visszavonása felé hajolhat, mivel ez a döntés összhangban lenne a víruspolitikájukkal, példát mutatva az emberek előtt, független attól, hogy ebből még nagyobb nemzetközi botrány kerekedhet.