Nadal szerint Djokovics nélkül is nagyszerű lenne az Australian Open

Fotó: A szerb Novak Djokovic (j), miután 7-6, 6-2 arányban legyőzte a spanyol Rafael Nadalt (b) az Indian Wells-i teniszverseny férfi egyesének elődöntőjében 2016. március 19-én. (MTI/EPA/Daniel Murphy)
not image

Hujber Dávid

2022. január 15. - 07:24

Novak Djokovics nagy riválisa szerint a szerb világelső nélkül is nagyszerű teniszesemény vár rájuk a következő héten Ausztráliában.

Még mindig nem született végleges döntés Djokovics ügyében, akinek időközben második alkalommal is bevonták a vízumát. Az ausztrál bíróság hétfőn hozott ítéletét a bevándorlásaik bírálták felül, akiknek minden joguk megvan ehhez.

Ez azt eredményezte, hogy az oltatlan teniszező ismét őrizetbe került, és ha vasárnap a szövetségi bíróság nem ad helyet a kérelmének, kitoloncolják, ami egyúttal azt is fogja eredményezni, hogy három évig nem térhet vissza az országba.

Hétfőn indul a nagy tenisztorna, addig nagyon kevés ideje maradt az ügyvédeknek, hogy kitaláljanak valamit. Nadal elismeri, hogy Djokovics az egyik legjobb játékos, akit tisztel, de szerinte egy játékos sem lehet fontosabb, mint maga az Australian Open.

„Teljesen tiszta, hogy Novak Djokovics az egyik legjobb játékos.” – mondta a spanyol klasszis, aki egyúttal hozzátette, az Australian Open sokkal fontosabb, mint bármely játékos.

Simeone szerint az agresszivitás hiánya, mások szerint Suárez miatt kapott ki az Atletico

Sőt, megjegyezte, hogy szerinte Djokovics nélkül is nagyszerű lenne a tenisztorna. „Djokoviccsal vagy nélküle is nagyszerű lenne.” A régi nagy rivális minden jót kívánt a szerbnek, kiemelve, hogy jó kapcsolatot ápolt vele a pályafutása során – írja a CNN

Hangsúlyozta, emberként és sportolóként is tiszteli őt, még akkor is, ha sok mindennel nem értett egyet, amit Djokovics tett az elmúlt hetekben. Nadal is ott van a helyszínen, és ha Djokovics megkapja az indulás jogát, az elődöntőig nem találkozhatnak a pályán, mivel a sorsolás ugyanazon felén szerepelnek.

Nadal 20 nagy címe közül mindössze egy kötődik az Australian Open-hez, amit még 2009-ben szerzett. A hatodik helyen kiemelt világsztár ezzel egy régóta tartó negatív szériának vethetne véget, és úgy tűnik, Djokovics a deportálási ügye miatt kiléphet a képből. Más kérdés, hogy a történtek után mennyire tudna ott lenni fejben, ami erősen hatással lehet a teljesítményére.