Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Biden nyilvánosságra hozza a covid eredetével kapcsolatos hírszerzési dokumentumokat

Fotó: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a kaliforniai Monterey Parkban 2023. március 14-én. MTI/EPA/Allison Dinner
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint a lehető legtöbb információt nyilvánosságra kell hozni a témában, de a nemzetbiztonsági kérdéseket továbbra is szem előtt fogja tartani.

A Fehér Ház nemrégiben közölte, miszerint Joe Biden amerikai elnök hétfőn aláírta azt a törvényjavaslatot, amely előírja a koronavírus eredetével kapcsolatos hírszerzési dokumentumok titkosításának feloldását.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Biden mindemellett kijelentette, miszerint egyetért a kongresszus azon álláspontjával, hogy a lehető legtöbb információt nyilvánosságra hozzák a témában, de a nemzetbiztonsági kérdéseket továbbra is szem előtt fogja tartani – írta az SCMP.

Washingtonban jóformán azóta vitáznak a covid eredetéről, hogy 2019 végén megérkeztek az első, megbetegedésekről szóló beszámolók Vuhanból, miközben a demokrata és republikánus képviselők arra szólították fel az elnököt, hogy keményebb fellépést tanúsítson Kínával szemben.

Ám mindez újra előtérbe került, miután a Wall Street Journal közzétett egy friss jelentést, amelyben arról számoltak be, hogy az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) arra a következtetésre jutott, a vírus valószínűleg egy kínai laboratóriumi szivárgásból származik.

Ezzel Christopher Wray, az FBI igazgatója is egyetértett, majd a WHO közölte, miszerint a koronavírus eredetének feltárása erkölcsi kötelességünk, márciusban pedig arról érkeztek hírek, hogy szakértők egy csoportja fontos megállapításra juthatott, bár még ez sem elég ahhoz, hogy egyértelmű legyen a válasz.