Összefoglaló videón a Real Madrid drámai veresége a Barcelona ellen

Fotó: EPA/Siu Wu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Megérkezett a hivatalos összefoglaló videó a Real Madrid vereségéről, amit a Barcelona otthonában szenvedtek el, így gyakorlatilag minden eldőlt.

Voltak bizonyos kérdőjelek az El Clasico előtt, főként Benzemát illetően, aki a Liverpool elleni BL-visszavágón sérült meg gólszerzés közben. A Barcelona pedig nem tudott úgy kiállni, ahogyan szeretett volna.

Az esélyek nagyjából egyenlőek voltak, de a többség inkább a Real Madridot látta valamivel esélyesebbnek. A madridiakon volt nagyobb nyomás, hiába játszott odahaza a katalán együttes a Camp Nou-ban.

Az a 9 pontos előny, amit összegyűjtöttek a rangadó előtt, kellő magabiztosságot adhatott nekik. A Real Madridnál pedig mindenki tisztában volt azzal, ha nem hozzák el a 3 pontot Barcelonából, mindennek vége.

A Barcelona már szinte bajnok

Nem kezdődött rosszul számukra a mérkőzés, mivel a 9. percben előnybe kerültek Araujo révén. Az öngól megadta a felütését a találkozónak, míg a Barcelona igyekezett válaszolni a nem várt helyzetre.

Végül a 45. percben S. Roberto kiegyenlített, így minden kezdődhetett elölről. A 81. percben ugyan Asensio beköszönt, a VAR-os elemzés után visszavonták a találatot, ami igazi csapás volt a csapat számára.

A legnagyobb csapást Kessie mérte a Realra a lefújás előtti pillanatokban Balde passzát követően. Ezzel már 12 pont a Barcelona előnye, ami kvázi behozhatatlan, így a Real Madridnak leginkább a BL-trófea elhódítása maradt a legnagyobb célja.