Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Benzema kihagyta a csoportos edzést a Barcelona elleni El Clásico előtt

Fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Karim Benzema külön edzett, nem vett részt a Real Madrid csoportos edzésén pénteken, miután nem sokkal azelőtt megsérült a Liverpool ellen a Bajnokok Ligájában.

A Real Madrid kiütéssel lépett tovább a Liverpoolon a Bajnokok Ligájában, bár a visszavágón csak egy gólt lőttek. Igaz, egyet sem kaptak, és Jürgen Klopp elismerte, a madridiak voltak a jobbak, megérdemelten kerültek be a negyeddöntőbe.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

A győzelem ellenére volt miért aggódnia a csapatnak és a szurkolóknak, mert Benzema megsérült a gólja előtt. Ancelotti azt mondta, szerinte a francia aranylabdás készen fog állni a Barcelona elleni nagy rangadóra.

Kiderült, hogy pénteken nem edzett együtt a társakkal, helyette külön edzésmunkát végzett. Mindez nem sokkal azután derült ki, hogy a Barcelona biztosan nem tud úgy kiállni, ahogyan szeretett volna.

Nem 100% Benzema játéka a Barcelona ellen

Ha Carlo Ancelotti csapata nem gyűjti be a három pontot a Barca ellen, akkor valószínűleg minden eldől a LaLigában, mivel már kilenc pont a katalánok előnye. Továbbra sem világos, hogy mi lesz Benzemával vasárnap, miután a 90min a Marca nyomán azt írja, a francia valóban külön edzett odabent.

A csatár konditermes edzéseket csinált, hogy felépüljön, míg a csapat többi tagja odakint gyakorolta a taktikát. Több forrás is arról számolt be, hogy ez egyszerűen a Real Madrid tervének része volt, és ha nem tapasztalnak váratlan visszaesést az állapotában, készen kell állnia vasárnap estére.

Sőt, a SPORT úgy tudja, Benzema várhatóan készen fog állni arra, hogy végigjátssza a 90 percet, tehát a kezdőben kaphat helyet. Miután Alvaro Rodriguez nem elérhető, Benzema az egyetlen alternatívája ezen a területen az olasz trénernek. David Alaba ugyancsak kihagyja a találkozót sérülés miatt, de így is erősebb kerettel vághatnak neki a küzdelemnek, mint a Barcelona.