Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Kihagyja az El Clasicót a Barcelona egyik kulcsjátékosa

Barcelona, 2023. január 22. Pedri, az FC Barcelona játékosa (k) megszerzi csapata elsõ gólját a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában játszott FC Barcelona-Getafe CF mérkõzésen Barcelonában 2023. február 22-én. MTI/EPA/EFE/Siu Wu
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

A Barcelona középpályása, Pedri kihagyni kényszerül a vasárnapi El Clasicót a Real Madrid ellen a spanyol labdarúgó bajnokságban, a térdínjével akadtak problémák.

Előzmény:

 

Forrásaira hivatkozva az ESPN számolt be róla, hogy bár a spanyol válogatott játékos együtt edzett csapattársaival pénteken, nem jön rendbe a vasárnapi meccsre. Pedri a Manchester United elleni 2-2-re végződő, február 16-i mérkőzés óta nem lépett pályára.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

A Barca edzője, Xavi remélte, hogy a játékos felépülhet az alapján, hogy pénteken tudott edzeni, ő azonban nem érezte úgy, hogy készen állna. A játékos a spanyol válogatott Norvégia és Skócia elleni EB-selejtezőit is kihagyja.

13 fordulóval a vége előtt a Barcelona kilencpontos előnnyel várja a rangadót nagy riválisaik ellen. A klubelnök, Joan Laporta harcra szólította a nehéz héten túlesett csapatot, amely ellen korrupció miatt indult eljárás. A múlt héten a Barcelona ellen azért indult nyomozás, mert többször is pénzt küldtek a spanyol bírói tanács alelnökének, Jose Maria Enriquez Negreirának.

Laporta pénteki videóüzenete, mely a klub közösségi oldalain lett megosztva, így szól: „Vasárnap nagy meccsünk van. Minden eddiginél jobban kell szurkolni a csapatnak. Remek lehetőség ez, hogy közelebb jussunk célunkhoz, a bajnokság megnyeréséhez. Az ellenünk indult kampány nem véletlen, a célja a csapat rövid távú jövőjének megingatása. Lesz még időm elmagyarázni, kinek a kampánya ez.”

„Természetesen megvédjük magunkat, sőt, támadásba lendülünk. De most a játékosokra kell koncentrálnunk, mert a cél a csapat megingatása, nekünk pedig arra kell sarkallnunk a játékosokat, hogy nyerjenek.”