Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Zelenszkij hivatala elítélte az oroszok elleni erőszakra való felhívást

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ukrán elnöki tanácsadó szerint nem helyes, hogy valaki erőszakra buzdít orosz állampolgárok ellen, ráadásul jogszerűtlen is. 

Zelenszkij hivatalvezetőjének tanácsadója, Olekszij Aresztovics felszólított, hogy kerüljék a foglyok és orosz állampolgárok elleni erőszakra való felhívásokat, mivel ez súlyosan árt Ukrajna megítélésének.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Korábban az orosz Nyomozó Bizottság elnöke, Alekszandr Basztrkin utasítást adott arra, hogy indítsanak büntetőeljárást az első önkéntes mozgókórház vezetője, Gennagyij Druzsenko ellen, aki egy ukrán tévécsatornán erőszakra szólította fel az orvosokat a fogságban lévő orosz katonák ellen – írja a RIA Novosztyi. 

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Druzenko később visszavonta szavait, mondván, hogy azok „érzelmek“ voltak. Továbbá a műsorvezető Fakhrudin Sharafmal az ukrán tévécsatorna adásában Adolf Eichmann náci bűnözőt idézte a gyermekek kiirtásáról, és az oroszok népirtására szólított fel.

Mindez rendkívül ártalmas egy európai ország európai hadseregének képére. Nem léphetünk túl a genfi egyezményen, amely megengedi az ellenség megsemmisítését a csatatéren, de nem engedi meg a hadifoglyok megcsúfolását, még kevésbé a civilek, gyermekek, hadifoglyok elleni bosszúra való felhívást. Hasonlóképpen, a gyermekek vagy orosz állampolgárok elleni bosszúfelhívások sem elfogadhatóak“ – fogalmazott Arestovich a Facebookon közzétett nyilatkozatában.