Xavi szerint idén már elég erős lehet a Barcelona a Bajnokok Ligájához

MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az elmúlt két évben a csoportkörben ragadtak a katalánok.

Az előző szezonban bajnok és spanyol Szuperkupa-győztes Barcelona kedden megkezdi szereplését a legrangosabb kupasorozatban. Habár Xaviék elkerülték a halálcsoportokat, így sem lesz könnyű dolguk a továbbjutást illetően.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Az elmúlt két évben nem sikerült elérnie a kieséses szakaszt a BL-ben a Barcelonának, mindkét kupatavaszt az Európa-ligában kezdték meg, ám emlékezeteset ott sem tudtak produkálni. Xavi, aki 2021 novembere óta dirigál, úgy véli, hogy idén végre ismét lehet esélyük jó eredményekre a BL-ben.

A Barcelona kedden hazai pályán mérkőzik meg a BL-ben először szereplő belga Royal Antwerp ellen. Xavi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy játékosai nagyon motiváltak, de két lábbal a földön kell maradniuk.

„Amikor átvettem a csapatot, egyértelműen nem voltunk elég jók. Az előző szezon elég volt a bajnoksághoz, de nem elég a Bajnokok Ligájához” – fogalmazott, kiemelve, hogy idén már szeretnék megugrani a BL-szintet.

„Megerősödtünk, de bizonyítanunk kell” – tette hozzá Xavi, felidézve, hogy 2015 óta nem hódították el a Bajnokok Ligája serleget, és azt tűzték ki fő célul, hogy idén legalább versenyben kell lenniük érte – írja a Marca.