Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Több mint 20 hajó égett porrá Horvátországban egy kikötőtűzben (fotók)

Nagy tűzvész pusztított Horvátországban az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében, aminek következtében több mint 20 hajó semmisült meg.

...svg content...Fotó: Unsplash/Natalia Gusakova
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

22 olyan hajóról tudni, amik használhatatlanná váltak a horvátországi tűzben, mely Medulin üdülőváros kikötőjében ütött ki. Személyi sérülés ugyan nem történt, az anyagi kár több mint jelentős lehet. A tűzoltók gyorsan megérkeztek a helyszínre, de ez sem segített abban, hogy megmentsék a hajókat.

Ugyanakkor így is több hajót sikerült megóvniuk, amik nem kaptak lángra, míg az égő darabokat elkötötték, és úgy oltották a tüzet. Több teljesen kiégett, gyakorlatilag javíthatatlanná váltak, és már azt is tudni, vélhetően elektromos hiba okozta a tüzet valamelyik hajón, majd az átterjedt a többire is. Soron kívül Autoimmun betegségekre utalhat az, ha valakit gyakran gyötörnek rémálmok

Az index.hr által közölt képeken jól látszik, hogy egyes hajókban – köztük luxusjachtokban – mekkora kár keletkezett, volt, amelyik el is süllyedt közülük. Szemtanúk elmondása szerint néhány vízi járművön emberek is tartózkodtak, ők a tengerbe ugrottak, hogy megmeneküljenek.

Az MTI azt írja, a kikötőparancsnokság megerősítette, hogy a tűz okozott környezeti károkat, ezért dupla gátat építenek, hogy lokalizálják a szennyeződést, valamint hívtak egy” ökohajót” is a terület szanálása céljából. Horvátország az egyik legnépszerűbb európai idegenforgalmi célpont, és kedvenc hajózási hely. A kiégett hajók tulajdonosai között külföldiek is lehettek.

Egyelőre megtippelni is nehéz, mekkora lehet az anyagi kár, de valószínűleg ez az összeg sok millió euróra rúg. Azt sem lesz könnyű megállapítani, honnan indult a tűz, kivéve, ha voltak a közelben kamerák, amik rögzíthették a tűz keletkezésének pillanatát, majd annak terjedését.

Liner/MTI

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.