Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

A volt külügyminiszter óva inti Iránt attól, hogy konfliktusba keveredjen Izraellel

Mohammad Dzsavád Zaríf volt iráni külügyminiszer úgy látja, Izrael megpróbálja kiterjeszteni a háborút, célja pedig, hogy az Egyesült Államokat is belerángassa a háborúba.

Fotó: Wikimedia Commons/Balk/MSC
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mohammad Dzsavád Zaríf volt iráni külügyminiszter a Guardian jelentése szerint óva intette Iránt attól, hogy közvetlen fegyveres konfliktusba keveredjen Izraellel, vagy az Egyesült Államokkal. Zaríf úgy véli, Izrael célja, hogy konfliktusba keverje Iránt:

„A palesztin nép védelmének legjobb módja, ha nem adunk okot a Nyugatnak arra, hogy azt állítsa, Irán megbízottjaként járnak el.” Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A volt külügyminiszter ugyanakkor kijelentette, az iráni nép elfogadja a helyes védekezés gondolatát, ez azonban nem jelenti a hadsereg mozgósítását.

Ezt követően Zaríf óvatosan utalt arra is, hogy Irán esetleges katonai beavatkozásainak költségei nem pénzben, hanem emberéletekben lennének mérhetők, ő azonban ezt nem fogadja el:

„Ha egy ilyen esemény megtörténik, minden háborúban az egyszerű emberek az első áldozatok. Én személy szerint úgy gondolom, hogy az emberek belefáradtak abba, hogy megfizessék ennek az árát. Nekünk sincs szükségünk arra, hogy vállaljuk a költségeket.”

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.