Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Rendőröket öltek fegyveres támadók Oroszországban

A hatóságok szerint a fegyveres támadók is életüket vesztették.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A régió belügyminisztériumának sajtószolgálata számolt be róla hétfőn, miszerint fegyveresek öltek meg két közlekedési rendőrt, míg négy főt megsebesítettek az oroszországi Karacsáj- és Cserkeszföldön. A tárca közlése alapján az öt támadóval is végeztek a helyszínen, a sérülteket pedig kórházba szállították, hogy megfelelő ellátást kaphassanak.

Az orosz hírügynökségek először vasárnap éjjel számoltak be a Mara-Ajagij községben történt támadásról. A karacsáj-cserkesz belügyi beszámoló szerint egy Lada Samarából (VAZ-2109) robbanószerkezetet dobtak a rendőrök irányába, majd automata fegyverekből tüzet nyitottak rájuk – írja az MTI. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A rendőrök viszonozták a tüzet és az egyik támadón egy robbanószerkezet is működésbe lépett. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) regionális parancsnoksága azt tudatta, hogy a likvidált bűnözők voltak a felelősek azért a támadásért is, amely egy héttel korábban történt, s amelynek során szintén rendőröket vettek célba.

Az április 22-i rajtaütésben két rendőr életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Szolgálati fegyvereiket a támadók magukkal vitték – teszik hozzá. Korábban azt is megírtuk, hogy börtön vár arra a férfira, aki bosszúból bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt, amiért az több alkalommal intézkedett vele szemben.

Egy esetben például 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki rá, amit a vádlott sérelmezett. Bosszújára 2023 szeptemberében, egy nyírábrányi fesztiválon került sor, ahol a támadó ittasan belekötött a rendőrbe, aki a menyasszonyával tartózkodott a rendezvényen. Ők szerették volna elkerülni a konfliktust, ezért távozni készültek, ám a vádlott indulatosan utánuk ment.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.