Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Helyszíni bírság miatt bántalmaztak egy szolgálaton kívüli rendőrt

Börtön vár a férfira, aki bosszút állt a rendőrön.

...svg content...Fotó: Megállítanak egy teherautót rendőrök Budapesten, a 6-os főút bevezető szakaszán tartott ellenőrzésen 2024. február 23-án. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tart a rendőrség a közutakon február 19. és 25. között. Kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, továbbá a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják. MTI/Szigetváry Zsolt
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki korábban kiszabott helyszíni bírság miatt bántalmazott egy szolgálaton kívüli rendőrt.

A közlemény alapján a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr őrmester szolgálatának ellátása során már több alkalommal intézkedett a vádlottal szemben, egy esetben 15 ezer forint szabálysértési helyszíni bírságot szabott ki. A vádlott ezen intézkedések, de különösen a helyszíni bírság kiszabása miatt bosszút akart állni a rendőrön. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Mint kiderült, erre 2023 szeptemberében egy nyírábrányi fesztiválon került sor, ahol a vádlott ittas állapotban kötött bele a rendőrbe. Az egyenruhás a menyasszonyával tartózkodott a rendezvényen, s mindketten szerették volna elkerülni a konfliktust, ezért a vádlottnak hátat fordítottak és távozni szándékoztak.

A vádlott indulatosan utánuk ment, majd megragadta a rendőr vállát. Ezt követően egy alkalommal ököllel arcon ütötte, a további bántalmazást pedig egy közelben tartózkodó ember akadályozta meg. Ő a vádlottat visszatartotta addig, amíg a rendőr és menyasszonya távozott a helyszínről. De a szóvivő az MTI-nek eljuttatott közleményben jelezte azt is:

A döntés ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítása, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – tették hozzá. A hónap elején megírtuk azt is, hogy őrizetbe vettek egy Pest vármegyei férfit, aki puskát tartott a 10-es főúton elhaladó járművekre, majd egy rendőrre is.