Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Puskájával rendőrre célzott, őrizetbe vették a Pest megyei férfit

Az ötvenes évei elején járó ittas férfi nemcsak a rendőrök, hanem a gépkocsival közlekedők életét és testi épségét is veszélyeztette.

...svg content...Fotó: Pixabay
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közlése szerint őrizetbe vettek egy Pest vármegyei férfit, aki hétfőn távcsöves puskát tartott a 10-es főúton elhaladó járművekre, majd ellenállt a kiérkező rendőrök felszólításnak és a fegyverét az egyik rendőrre irányította. Mint kiderült, a helyszínre érkezett két rendőr autójával mintegy 5 méterre állt meg a férfitól. Életük kockáztatásával felhívták magukra a férfi figyelmét, felszólították arra, hogy a veszélyeztető magatartásával hagyjon fel és dobja el a fegyvert.

Ám az elkövető ezt megtagadta, majd a fegyverét az egyik rendőrre irányította úgy, hogy közben a távcsőbe nézett, mindvégig követve a járőr mozgását. A hivatalos személy erre kitérő mozdulatot tett, majd váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, azt felfelé tolta és járőrtársa közreműködésével az elkövetőt megbilincselte – derül ki a főügyészség MTI-hez eljuttatott közleményéből. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A megalapozott gyanú szerint az ötvenes évei elején járó ittas férfi egy engedély nélkül tartott, lőfegyvernek minősülő kispuskával legalább 10 percen keresztül veszélyeztette a gépkocsival közlekedőket, valamint a rendőrök életét és testi épségét. A fegyverben pedig három töltény is volt: az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges megállapításai szerint azok lőszernek minősülnek, amelyek megszerzéséhez szintén engedélyre van szükség.

A puska üzemképes, a lövedék, használat esetén élet kioltására alkalmas lett volna – húzták alá a közleményben. A nyomozó ügyészség a fegyvert lefoglalta, a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság ma dönt – teszik hozzá.

Korábban azt is megírtuk, hogy törni-zúzni kezdett egy fiatal férfi az esztergomi kórházban, akit sokkolóval állítottak meg. Az eset április 6-án késő este történt, s úgy tudni, a fiatal rossz hírt kapott, amelyet követően tombolni kezdett. Végül a rendőröknek kellett megfékezniük, a történtek miatt ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek.