Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,569 $

Rengeteg fegyvert kap Izrael az USA-tól

Az amerikai kormány folytatja a fegyverszállítást Izrael részére, akik a nap 24 órájában harcolnak a Hamásszal.

Fotó: EPA/HANNIBAL
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az Egyesült Államok folytatja a fegyverszállítást Izrael számára, amihez nem szab feltételeket – közölte a védelmi minisztérium helyettes szóvivője kedden. Sabrina Singh a Pentagon sajtótájékoztatóján elmondta, hogy október 12-16. között öt C-17-es szállítógép érkezett Izraelbe fedélzetén biztonsági támogatással.

A szóvivő közölte, hogy a támogatáshoz nem kötnek előfeltételt, ugyanakkor többször kijelentette, hogy az Egyesült Államok határozottan azt várja Izraeltől, hogy tartsa be a „háború törvényeit”, ami meghatározása szerint azt jelenti, hogy katonai akcióknak civilek nem válnak célpontjává. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A védelmi illetékes szerint az amerikai adminisztráció tagjai állandó kapcsolatban vannak izraeli partnerekkel, akiknek a „háború törvényeinek” betartására vonatkozó elvárást is világossá teszik minden alkalommal.

Biden személyesen tárgyal Izrael vezetőivel

A Fehér Ház kedden azt közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök szerdára tervezett rövid közel-keleti látogatása során régiós vezetőkkel tárgyal majd Izraelben, valamint Jordániában.

John Kirby a Nemzetbiztonsági Tanács kommunikációs koordinátora elmondta, hogy szó lesz „a Gázai-övezetbe szánt segélyszállítmányokról, valamint Izrael terveiről és szándékairól a továbbiakat illetően”.

Hozzátette, hogy a Hamász fogságában lévő túszokról és hazajuttatásuk esélyeiről is beszél majd Joe Biden Abdullah jordán királlyal és Abdel Fattáh asz-Sziszi egyiptomi elnökkel. Az eredeti tervek szerint a megbeszélésen részt vett volna Mahmud Abbász palesztin elnök is, aki kedden a gázai kórházat ért rakétatámadás nyomán lemondta részvételét.

A Palesztin Hatóságot vezető politikussal kedden tárgyalt Antony Blinken, amerikai külügyminiszter. Mahmud Abbász az ellen foglalt állást, hogy a palesztinok elhagyni kényszerüljenek a Gázai-övezet, ismét menekültté válva. A két politikus néhány napja már találkozott, amikor Ciszjordánia stabilitásának fenntartásáról egyeztettek.

(MTI)

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.