Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,064 $

Hamarosan egy negyedik színnel bővülhetnek a jelzőlámpák

A fehér lámpa azt jelezhetné, hogy elegendő önvezető autó van az utakon ahhoz, hogy azok irányítsák a forgalmat.

...svg content...Fotó: Unsplash
Technológia

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Úgy néz ki, hamarosan egy negyedik színnel, a fehérrel bővülhetnek a forgalomirányító jelzőlámpák: az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói szerint az önvezető autók elterjedésével lehet majd szükségünk az újításra. Annak kapcsán Ali Hajbabaie mérnökprofesszor is elmondott néhány dolgot, aki a csapatot vezeti.

Az ő javaslata alapján a fehér lámpa azt jelezhetné, hogy elegendő önvezető autó van az utakon ahhoz, hogy azok irányítsák a forgalmat. „Egy kereszteződésen átmegyünk, ha zöld a lámpa, míg ha piros, megállunk, ha pedig fehér, akkor az előttünk lévő járművet követjük, ami magától felméri a helyzetet és dönt” – magyarázta. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Majd hozzátette, hogy a fehér lámpa csak az ő javaslata, a gyakorlatban lehetne bármilyen színű, sőt akár a jelenlegi színek is elégségesek lehetnek. Ebben az esetben az egyszerre villogó zöld és piros fények jelezhetnék, hogy az önvezető autók irányítják a forgalmat – írja a 24.hu az AP News cikke alapján.

Az ilyen esetektől azonban még évekre vagyunk, ahhoz ugyanis, hogy a vezető nélküli gépek irányítsák a forgalmat, arra lenne szükség, hogy az utakon lévő járművek 40-50 százaléka önvezető legyen – jegyzik meg. Nemrég egyébként azt is megírtuk, hogy részeg, piros lámpákon át száguldó motorost fogtak a rendőrök Óbudán.

64 büntetőpontot motorozott össze az a motoros, akit végül Óbuda rendőrei kapcsoltak le, szerencsére még időben. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy tavaly nyáron egy új közlekedési lámpa tesztelését kezdték meg, amely a „mobilzombik” életét mentené meg. Annak lényege, hogy egy speciális lámpa a járdára is világít, így a telefonjukat nyomkodó, a földet valamennyire észlelő gyalogosok is észrevehetik, ha tilos az átjárás.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.