Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Irányíthatatlanná vált erdőtűz fenyeget egy kanadai kisközséget

A hétvége folyamán több mint a háromszorosára növekedett az erdőtűz, jelenleg 13 ezer hektár lángol.

...svg content...Fotó: Unsplash/Caleb Cook
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy „szélsőséges tűzviselkedést” mutató, irányíthatatlanná vált tűz azzal fenyeget, hogy megsemmisít egy kanadai kisközséget: a kanadai Brit Columbia északkeleti részén található Parker Lake Fire a hétvégén több mint háromszorosára nőtt, jelenleg pedig 13 ezer hektáron lángol, s Fort Nelson kis közösségének a küszöbén áll.

A területen uralkodó viharos szél pedig csak ront a helyzeten, hétfő estére az erdőtűz elérheti a települést. Brit Columbia északkeleti részén mintegy 3200 lakost evakuáltak, miközben a Parker Lake-tűz tovább tombolt. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Cliff Chapman, a BC Wildfire Service tartományi műveleti igazgatója evakuálási parancsot adott ki, az ezzel kapcsolatos közleményében pedig arra kérte a lakosságot:

„Ha még mindig Fort Nelsonban vagy bárhol a Parker Lake erdőtűz evakuálási területén tartózkodik, arra biztatom, hogy hagyja el a helyszínt! A tüzelőanyag olyan száraz, amilyet még soha nem láttunk. A szél tartósan fújni fog, és a közösség felé fogja tolni a tüzet. A menekülési útvonalak veszélybe kerülhetnek, és a látási viszonyok rosszak lesznek, ahogy a tűz tovább növekszik.”

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.