Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Egyetlen jelöltje sem lesz a DK-nak ebben a Békés megyei városban

Nem sikerült 216 ajánlást gyűjteniük egy 27 ezres városban.

...svg content...Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A június 9-i önkormányzati választáson Békés megye második legnagyobb városában, Gyulán a DK-nak egyetlen képviselőjelöltje sem lesz. A településen a pártnak polgármester-jelöltje sem volt – számolt be a 444.hu. Mint írják, a tíz egyéni választókerületből kilencben viszont próbáltak képviselőjelöltet állítani, de sehol nem jártak sikerrel: a Választás.hu adatai szerint mind a kilenc nyilvántartásban vételét elutasították.

A városban így egyetlen baloldali képviselőjelölt lesz, a tizedikben egy MSZP-s indulót nyilvántartásba vettek – fejtik ki a cikkben. A DK egyik helyi tagja, Leel-Őssy Gábor, aki 2010-ben civil, 2019-ben DK-s polgármesterjelölt, majd 2022-ben az ellenzéki összefogás parlamenti képviselőjelöltje volt Gyulán, a Facebook-oldalán osztotta meg az egyik nyilvántartásba vételt visszautasító határozatot. Ez alapján fény derült rá: Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A DK-s indulónak egyrészt nem sikerült összeszednie a kellő mennyiségű ajánlást – a választásra jogosult 1 százalékának, azaz a választókerület nagyságától függően 20-27 embernek a támogatását kellett volna megszerezni –, másrészt nem adta le a külföldi támogatás felhasználásáról szóló nyilatkozatot. A politikus szerint a város egyetlen körzetében sem sikerült a DK-soknak elegendő ajánlást szerezniük – jegyzik meg.

Ez pedig arra utal, hogy a DK-nak, az ő számításai szerint 218, a lap számítása szerint 216 támogatója sincs a városban. Ennek hátterében a párt megyei és városi vezetése közötti belső harcok is állhatnak, erről Leel-Őssy már múlt hónapban is posztolt. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy a DK kampányfőnöke költött a legtöbbet Magyar Péter támadására a Facebookon, többet, mint amennyit Vitézy Dávid vagy Karácsony Gergely összesen.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Dobrev Klára hajlandó lenne együttműködni Magyar Péterrel: mint mondta, „mindenkivel hajlandó kooperálni, aki Orbán Viktor rendszerét akarja lebontani”. Egyúttal a DK EP-listavezetője úgy látja, a Tisza Párt alelnöke főként a többi ellenzéki pártból kiábrándult választókat szólítja meg. Mivel pedig új szereplőről van szó, az újdonság izgalma is növeli iránta az érdeklődést, és „a NER-ből jött, biztosan tud jó kis belső pletykákat”.