Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Dobrev Klára hajlandó lenne együttműködni Magyar Péterrel

Mint mondta, „mindenkivel hajlandó kooperálni, aki Orbán Viktor rendszerét akarja lebontani”.

...svg content...Fotó: MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció politikusa, a közös baloldali EP-lista vezetője interjút adott, amelynek során úgy fogalmazott, hogy „nem a Tisza Párt, hanem a DK-MSZP-Párbeszéd az ellenzék vezető ereje, és a júniusi választások után is az marad majd”. Illetve arra utalt, a gyurcsányozással csak veszíthetünk, miközben Gyurcsánnyal nyerni lehet. Egyúttal azt látja, Magyar Péter főként a többi ellenzéki pártból kiábrándult választókat szólítja meg.

„Úgy látom, hogy ez a szándéka. Új szereplőről van szó, az újdonság izgalma is növeli iránta az érdeklődést – és a NER-ből jött, biztosan tud jó kis belső pletykákat. Fontos azonban az is, hogy mit képvisel” – jegyezte meg a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Majd amikor arról kérdezték, lát-e együttműködés-i lehetőséget – akár a mostani választások előtt, akár később – Magyar Péterrel, arra úgy felelt: Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

„Mindenkivel hajlandó vagyok kooperálni, aki Orbán rendszerét akarja lebontani. Hangsúlyozom: nem elég Orbánt, a teljes rendszerét le kell leváltani. Én egy Orbán nélküli lázárjánosos vagy némethszilárdos Fideszből se kérek” – hangsúlyozta Dobrev. Ezt követően azzal folytatta, hogy Magyarországon mindazt, amit az orbáni neokonzervatív politika tönkretett, jobboldali politika soha nem fogja tudni helyrehozni. Illetve „aki azt hiszi, hogy Orbán Viktort jobbról lehet legyőzni, az téved”.

„Aki folyamatosan megpróbál kompromisszumokat keresni, politikai értékrendben ’mismásolni’, az bukik. Aki nagy erőkkel eddig nekiállt kiábrándult fideszes szavazókat keresni, az sok százezer kiábrándult ellenzéki szavazót hagyott hátra, és Orbánt tartotta hatalomban. Ez az ország szomjazik a baloldali politikára, egy szociáldemokrata kormányra. És akkor fogjuk legyőzni Orbánt, ha nem taktikázunk az elveinkkel, hanem odaállunk és határozottan képviseljük azt, amiben hiszünk” – emelte ki a Népszavának nyilatkozva.

Végül Dobrev Klára azt üzente azoknak a baloldali szavazóknak, akik most úgy gondolják, hogy Magyar Péterre szavaznak, hogy a politika nem valóságshow, hanem az emberek hétköznapi valóságával foglalkozó döntéseknek a helye. Véleménye szerint a politikának a valóságról kell szólnia (itt példaként az egészségügyet, a fizetéseket, az oktatást és a nyugdíjat említette), s az országnak az lenne az érdeke, hogy újra a tartalomról szóljon a vita. „Akkor lesz ez újra egy nagyon jó ország” – fogalmazott.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.