Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Hetedjére sem sikerült házelnököt választani az Egyesült Államokban

Lassan szappanoperába illő forgatókönyv kezd kialakulni az amerikai képviselőház elnökének megválasztása körül, ugyanis saját pártja hetedjére sem adott le elegendő szavazatot Kevin McCarthy-ra.

100 év után először nem sikerült megválasztani az amerikai képviselőház elnökét

Nancy Pelosi demokrata házelnök utódjának megválasztásával vette volna kezdetét a munka a képviselőházban, ám végül olyan történt, amire 100 éve nem volt példa.

Két újabb győzelem: Ozorán és Baksán is a Fidesz-KDNP adja a polgármestert

Két helyen is időközi választást kellett tartani, a Fidesz-KDNP mindkettőt behúzta.

Gyurcsány a választókról: hazudnak, soha nem járnának ennyien templomba, focimeccsre

Úgy tűnik, az ellenzéki oldalon nem értik, hogy a választók ócsárolása nem jó taktika, még akkor sem, ha nem tudják elfogadni, hogy van, aki a Fideszre szavaz. 

Érvénytelen a tavalyi berlini választás, meg kell ismételni

Berlinben 2021. szeptember 26-án a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választással együtt rendezték meg a tartományi és a kerületi választást, és egy helyi népszavazást is tartottak két lakásüzemeltető nagyvállalat köztulajdonba vételéről.

További Hírek

Egy mandátumnyi többséget tudott szerezni a dán baloldal a választásokon 

Mette Frederiksen, a hivatalban lévő szociáldemokrata miniszterelnök benyújtotta a lemondását, és nekikezd a koalíció kiépítésének. 

Netanjahu lehet a befutó Izraelben, nemzeti, minden polgárral törődő kormány ígér 

Netanjahu vissza akarja adni Izrael nemzeti büszkeségét, megfékezné a drágulást, csökkentené az indulatokat a közbeszédben, és nem áldozna fel életeket feleslegesen. 

A felvidéki magyarok szempontjából is fontos választást tartanak Szlovákiában

A választáson az ország csaknem háromezer településén, mintegy 4,4 millió választópolgár szavazhat az egyes településeken és a megyékben induló képviselőjelöltekre, illetve polgármester- és megyeelnök-jelöltekre.

Jakab Péter nekiment a Jobbiknak: letették a fegyvert, a hatalom pártjára álltak 

Jakab Péter az Országgyűlés hétfői ülésén állt elő azzal, hogy parlamentnek fel kellene oszlatnia saját magát, és új választásokat kiírni. Arra hivatkozva, hogy a Fidesz „nem ezt ígérte”. 

Boszniában borult a papírforma, változtattak a törvényen a kormányalakítás érdekében

Még csak az előzetes eredményeket tették közzé, a választási bizottságnak 30 napja van arra, hogy kihirdesse a végeredményt, a korábbi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy várhatóan 7-10 napon belül kiderül, kik kapták a legtöbb szavazatot.

Megint választott Bulgária, jobbközép fordulat jöhet 

Az első exit pollok azt mutatják, hogy Bojko Boriszov jobbközép pártja bizonyulhat a legsikeresebbnek, akinek 2021 áprilisában kellett elbúcsúznia a kormányzástól. 

Nem tudott nyerni Bolsonaro a brazil választás első fordulójában 

A baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő nyerte a brazil választások első fordulóját, meglepően szoros eredménnyel, de még hátra van egy második forduló is, ahol újra meg kell mérkőznie Jair Bolsonaróval. 

Orbán Viktor is gratulált Giorgia Meloninak: „több mint megérdemelt győzelem” 

A magyar miniszterelnök újabb szövetségesre lelhet, ha megalakul a Giorgia Meloni vezette jobboldali kormány Olaszországban. 

Emiatt nyújtja be a lemondását Svédország miniszterelnöke

Magdalena Andersson svéd szociáldemokrata miniszterelnök úgy döntött, csütörtökön beadja a lemondását, ezzel elismerve a vereségét.

Giorgia Meloni: a baloldal szörnyetegnek kiáltja ki a jobboldalt

Giorgia Meloni azt ígéri az olaszoknak, a győzelme "véget vet az Európai Unióban eddig elterjedt gyakorlatnak és Olaszország is elkezdi majd védeni saját nemzeti érdekeit, ahogyan más országok is teszik".