Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

További Hírek

Mindez egy nappal a parlamenti választások előtt történt.

Legutóbbi interjújában többek között azt is elmondta, hogy a 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje, és ebben szeretne aktív szerepet vállalni.

Lassan szappanoperába illő forgatókönyv kezd kialakulni az amerikai képviselőház elnökének megválasztása körül, ugyanis saját pártja hetedjére sem adott le elegendő szavazatot Kevin McCarthy-ra.

Nancy Pelosi demokrata házelnök utódjának megválasztásával vette volna kezdetét a munka a képviselőházban, ám végül olyan történt, amire 100 éve nem volt példa.

Két helyen is időközi választást kellett tartani, a Fidesz-KDNP mindkettőt behúzta.

Úgy tűnik, az ellenzéki oldalon nem értik, hogy a választók ócsárolása nem jó taktika, még akkor sem, ha nem tudják elfogadni, hogy van, aki a Fideszre szavaz. 

Berlinben 2021. szeptember 26-án a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választással együtt rendezték meg a tartományi és a kerületi választást, és egy helyi népszavazást is tartottak két lakásüzemeltető nagyvállalat köztulajdonba vételéről.

Mette Frederiksen, a hivatalban lévő szociáldemokrata miniszterelnök benyújtotta a lemondását, és nekikezd a koalíció kiépítésének. 

Netanjahu vissza akarja adni Izrael nemzeti büszkeségét, megfékezné a drágulást, csökkentené az indulatokat a közbeszédben, és nem áldozna fel életeket feleslegesen. 

A választáson az ország csaknem háromezer településén, mintegy 4,4 millió választópolgár szavazhat az egyes településeken és a megyékben induló képviselőjelöltekre, illetve polgármester- és megyeelnök-jelöltekre.