Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,08 Ft
Euró
378,28 Ft
Font
441,15 Ft
Bitcoin
41,491 $

Trump szerint Izrael miniszterelnöke nem volt felkészülve a Hamász támadására

Donald Trump voltamerikai elnök azon a véleményen van, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egyszerűen nem volt felkészülve a Hamász támadására.

Fotó: Gázai övezeti célpontokat lõ az izraeli tüzérség Dél-Izraelbõl 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások legalább 900 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Atef Szafadi
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Hamász szabályos háborút indított Izrael ellen, és az elmúlt napokban sok ártatlan ember vesztette életét. A Hamász terroristái kegyetlenül harcolnak, nem válogatnak az eszközök és az áldozatok között sem.

Izrael határozott üzent, és megkezdték az ellenoffenzívát, melynek célja, hogy a Hamász ne létezzen a jövőben. Időközben az USA első fegyverszállítmánya is befutott, maximálisan támogatják Izraelt.. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Donald Trump volt amerikai elnök viszont bírálta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, és szerinte egyszerűen nem volt felkészülve a hétvégi támadásra, melynek során legkevesebb 1200 ember vesztette életét Izraelben.

Trump veszélyesnek tartja Iránt

„Nem volt felkészülve. Nem volt felkészülve, és Izrael sem volt felkészülve. Trump alatt nem kellett volna erre felkészülniük.” – mondta Trump a Fox News kérdésére. Az izraeli ellencsapásokban is sokan haltak meg, eddig 1200 palesztinról tudni, akik már nincsenek életben.

Óriási légicsapásokat mért Izrael Gázára, és a folytatásban sem fogja kímélni az ellenséget. Trump arról is beszélt, hogy az izraeli biztonsági készültség rámutat néhány dologra, ami szerinte rosszul sült el az elmúlt napokban – írja a Reuters.

Az USA volt elnöke kiemelte, rendbe kell hozniuk mindezt, mert egy potenciálisan nagyon nagy erővel, Iránnal harcolnak. Irán ugyanakkor tagadja, hogy bármilyen szerepe is lett volna az Izrael elleni támadásban.

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.