Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Medgyessy Péter Orbán Viktorról: van egyfajta kölcsönös tisztelet egymás irányába köztünk

„De a miniszterelnök természetesen nem kéri ki a véleményemet” – fűzte hozzá.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Magyarország pontosan húsz évvel ezelőtt, 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Az akkori miniszterelnök, Medgyessy Péter egy interjú során az ezzel kapcsolatos emlékeiről beszélt, valamint egyebek mellett a mai Európai Unióról, az uniós vezetés és a kormány kapcsolatáról, az idei európai parlamenti választásokról és Európa jövőjéről is szót ejtett.

Elmondása szerint Magyarország gazdaságilag igen, mentálisan kevésbé állt készen az uniós csatlakozásra 2004-ben, s az a csoda, amire vártunk, eddig csak részben valósult meg. Ugyanakkor biztos benne, hogy hazánknak a jövőben is az Európai Unióban van a helye. Majd arról kérdezték, Orbán Viktor miniszterelnökkel szokott-e beszélgetni, amire úgy felelt: Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

„Néha beszélgetünk, de csak véletlenszerűen. Azt hiszem, van egyfajta kölcsönös tisztelet, vagy akár elismerés egymás irányába köztünk, de a miniszterelnök természetesen nem kéri ki a véleményemet”. Ezt követően a korábbi miniszterelnököt annak kapcsán faggatták, mire számít az európai parlamenti választáson.

Mint fogalmazott, az európai parlamenti választás egy nagy mintás közvélemény-kutatás, ezért ebből messzemenő következtetéseket a magyar belpolitika jövőjéről nehéz levonni. „A mai ismeretem szerint a Fidesz–KDNP-koalíció valószínűleg kevesebb szavazatra számíthat, mint az előző EP-választáson, miközben helyet követel magának egy új tényező, a Magyar Péter-féle Tisza Párt” – mondta az Indexnek.

„Meglepő dolgok is történhetnek, a Tisza Párt részéről már két mandátum sem számítana rossznak, de ma azt sem zárom ki, hogy négy képviselőjük legyen. Egyik-másik párt eljelentéktelenedhet, de feltehetően az erőszakosan nyomuló, jól szervezett Demokratikus Koalíció meg tudja őrizni pozícióját” – fogalmazott Medgyessy Péter.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.