Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Lezuhant egy F-16-os vadászgép Új-Mexikóban

Vizsgálat indult a baleset okának megállapítására.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok közlése szerint kedden lezuhant egy F-16-os vadászgép az új-mexikói Holloman légibázistól nyugatra. A rendelkezésre álló információk szerint egy személy tartózkodott a fedélzeten, a pilóta, aki biztonságosan katapultált.

A bázis tisztviselőinek beszámolója alapján a Fighting Falcon nem sokkal 12 óra előtt zuhant le a White Sand Nemzeti Park közelében, a pilótát pedig mentőautóval kórházba szállították, hogy megfelelő ellátásban részesülhessen. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Mindezt Denise Ottaviano, a bázis szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy vizsgálat indult a baleset okának megállapítására. A pilóta jelenlegi állapotáról viszont nem közöltek információt, vélhetően a későbbiekben várható bővebb tájékoztatás – írja az AP News.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy lezuhant egy csapatoknak utánpótlást szállító katonai helikopter hétfőn Észak-Kolumbia egyik vidéki területén, a becsapódás következtében pedig mind a 9 fedélzeten tartózkodó katona életét vesztette.

A kolumbiai hadsereg közlése szerint a gép Santa Rosa del Sur településre szállított ellátmányt, egy olyan területre, ahol a közelmúltban heves harcok folytak a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg gerillacsoport és az Öböl Klán néven ismert kábítószer-kereskedő csoport között.