Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,383 $

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.

...svg content...Fotó: Unsplash/Sven Piper
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint a lezuhant egy csapatoknak utánpótlást szállító katonai helikopter hétfőn Észak-Kolumbia egyik vidéki területén, a becsapódás következtében pedig mind a 9 fedélzeten tartózkodó katona életét vesztette.

A tragikus baleset kapcsán a kolumbiai hadsereg közleményében azt írta, hogy a helikopter Santa Rosa del Sur településre szállított ellátmányt, egy olyan területre, ahol a közelmúltban heves harcok folytak a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg gerillacsoport és az Öböl Klán néven ismert kábítószer-kereskedő csoport között. Soron kívül EB 2024: itt a magyar kezdő Svájc ellen, Gulácsi véd

A kolumbiai hadsereg nem osztotta meg, hogy miért következhetett be a 9 ember életét követelő incidens, az esetet balesetnek minősítette. Gustavo Petro kolumbiai elnök hétfőn egy, az X-en közzétett bejegyzésében fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak.

A hadsereg szerint a helikopter helyi idő szerint 13:50 körül zuhant le. Egy MI-17-es orosz gyártmányú helikopter volt, melyet gyakran használnak csapatok és utánpótlás szállítására.

Két tiszt is volt a baleset áldozatai között, továbbá két őrmester és három közlegény is elhunyt. A helikopter utasai közül senki sem élte túl.

Hamisított titánból készültek a Boeing és az Airbus egyes alkatrészei

Újabb vizsgálódás kezdődhet a repülőgépek biztonságosságát illetően.

Varga Barnabás elismerte, az első félidő nagyon nem volt rendben Svájc ellen

A Ferencváros csatára, aki gólt szerzett Svájc ellen az első mérkőzésen az Európa-bajnokságon, elismerte, az első félidő nem volt rendben, ami sokba került.