Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Az eladóknak és a vásárlóknak sem jött be az Aldi újítása

Az Aldi németországi üzleteiben bevezetett dupla kasszás rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

...svg content...Fotó: Magyar zöldségek Budapesten, az Aldi Orczy úti üzletében, ahol sajtótájékoztatót tartottak a magyar alapanyagú termékek értékesítéséről 2023. augusztus 24-én. Az üzletlánc teljes friss hús kínálatát, 65 alapvető tejterméket és a tojást kizárólag magyar forrásból szerzi be. 2022-ben 50 milliárd forinttal többet fizettek a magyar beszállítóknak, mint egy évvel korábban, ez 40 százalékos növekedést jelent. MTI/Lakatos Péter
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az Aldi Süd diszkontlánc tavaly januárban vezette be a dupla kasszás rendszert néhány németországi üzletében, amelynek célja a vásárlók gyorsabb kiszolgálása volt. A rendszer lehetővé tette, hogy egy pénztáros egyszerre két vásárlót szolgáljon ki: míg az egyik vásárló fizet, addig a másik áruját már szkenneli.

Azonban több alkalmazott is jelezte, hogy a rendszer nehézkesen működik. A pénztárosoknak gyakran hátat kell fordítaniuk az egyik vásárlónak, hogy a másikat kiszolgálhassák, ami zavart okozhat. A kijelzőknek ugyanis jelezniük kellene, hogy a vásárlások rendben lezajlottak-e, de ez nem mindig működik hibátlanul, ha pedig hiba csúszik a gépezetbe, az mindenki dolgát rendkívül megnehezíti.

A Spiegelnek nyilatkozó, több mint húsz éve az Aldinál dolgozó pénztáros szerint az új rendszerrel már nem lehet hatékonyan dolgozni. A gyorsaság továbbra is fontos szempont, de a hibák elkerülhetetlenek, ami fokozott nyomást helyez az alkalmazottakra, írja az Infostart.

Az Aldi üzemi tanácsa is megerősítette, hogy a dupla kasszás rendszer bevezetése óta több probléma is felmerült. Az alkalmazottak váll-, nyak-, és hátfájásra, valamint nagyfokú esti kimerültségre panaszkodtak, ami egyértelmű jele volt munkakörülmények romlására.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.