Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
352,97 Ft
Euró
381,78 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
43,375 $

Megérkezett az első amerikai fegyverszállítmány Izraelbe

Az IDF hivatalosan is köszönetet mondott a Washington által szállított „fejlett lőszerekért”.

Fotó: Izraeli katonák Szderót déli városban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. MTI/AP/Cafrir Abajov
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint kedd éjjel megérkezett az első amerikai fegyverszállítmány Izraelbe, mindössze pár nappal azután, hogy a Hamász palesztin iszlamista csoport szombaton támadást indított izraeli célpontok ellen.

Mint írják, a dél-izraeli Nevatim légibázisra érkezett a repülőgép, ám azt nem részletezték, a szállítmány mit tartalmaz pontosan. Ugyanakkor hivatalosan is köszönetet mondtak az USA által szállított „fejlett lőszerekért” – írta a New York Post. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Daniel Hagari, az IDF szóvivője szerint ennek köszönhetően „jelentős csapást” mérhetnek az ellenségre, s „bármilyen forgatókönyvre” felkészülhetnek. „A hadseregeink közötti együttműködés kulcsfontosságú része a regionális biztonság és stabilitás biztosítása háború idején” – mondta.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági szóvivő kedden arról nyilatkozott, Joe Biden utasítására megkezdték a Vaskupola-rendszer rakétáinak utánpótlását. Illetve megerősítette, hogy az amerikai elnök tegnap beszélt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel.

Ennek során pedig megvitatták „a további képességeket, amelyekre Izraelnek szüksége lesz”. Egyúttal Biden ígéretet tett, hogy a következő napokban újabb katonai segélyt küldenek Izraelbe, valamint a Boeing is felgyorsítja az „okosbombák” leszállítását.

Halálos áldozatai is vannak a Seychelle-szigeteken pusztító áradásoknak

Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek a turisták kedvelt célpontja. A Mahé-szigetet azonban robbanás rázta meg, és áradások pusztítottak.