Társkeresőn ismert meg egy férfit, felbérelt egy bérgyilkost, hogy ölje meg feleségét

Fotó: Unsplash/Dim Hou A kép illusztráció.
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vád szerint a nő online bérelt fel egy bérgyilkost, hogy gyilkolja meg annak a férfinak a feleségét, akivel egy társkeresőn ismerkedett meg.

Az ABC News jelentése szerint egy egy Tennessee állambeli nő pénzt utalt át egy bérgyilkosnak, akit arra bérelt fel, hogy megölje egy férfi feleségét, akivel egy társkereső oldalon ismerkedett meg. A rendőrségi dokumentumok szerint Melody Sassert május 18-án tartóztatták le, s jelenleg is letartóztatásban van.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A gyanú szerint Sasser 10 ezer dollárnyi (3,4 millió forint) bitcoint utalt át az Online Killers Market nevű oldalon, hogy megbízzon egy bérgyilkost, hogy a társkereső oldalon megismert férfi feleségét meggyilkolja. Sasser és a férfi a Match.com oldalon ismerkedtek meg, majd „túratársak” lettek.

Felbérelt egy bérgyilkost

Csakhogy amikor a férfi tudatta, hogy elköltözik az államból azzal a nővel, akit rövidesen feleségül is fog venni, Sasser vérszemet kapott és a dark webhez fordult „segítségért”. A hatóságok szerint Sasser „cattree” álnéven tette közzé a honlapon megbízását.

Sasser január 11-én tette közzé felhívását a gyilkosságra, melyben úgy fogalmazott:

„Véletlenszerűnek vagy véletlennek kell tűnnie. Vagy kábítószert kell alkalmazni, nem akarok hosszú nyomozást.”

Itt azonban még nincs vége: Sasser 2022 őszén bejelentés nélkül megjelent a házaspár új, alabamai otthonánál, mindezt azután, hogy a férfi közölte vele, el fogja venni a nőt. Sasser nemes egyszerűséggel közölte a meglepett párral:

„Remélem, mindketten leestek egy szikláról és meghaltok.”

Nagyjából ugyanebben az időben a férfi leendő felesége feljelentést tett a rendőrségen, miszerint autójának mindkét oldalát megrongálta egy ismeretlen elkövető. Nem sokkal később ismeretlen számról több alkalommal is fenyegető hangvételű hívásokat kapott.

Sasser nem állt le, az áldozat minden lépését figyelte

A hatóságok közlése szerint Sasser részletes információkkal szolgált a bérgyilkosnak a férfi feleségéről, többek között arról, hogy hol lakik, hol dolgozik és milyen autót vezet. Ezen felül konkrét információkat adott át arról is, hogy az áldozat hol fog tartózkodni.

Kiderült, azért volt ilyen ijesztően jól tájékozott Sasser, mert a Strava elnevezésű alkalmazást használta, mely a Garmin fitneszórákhoz csatlakozik, s megosztja a helymeghatározási adatokat. Sasser rengeteg információval látta el a bérgyilkost, többek között azt írta neki:

„Tegnap otthonról dolgozott, és elment egyedül egy kétmérföldes sétára.”

Csakhogy március végére Sasser elvesztette a türelmét, látva, hogy célpontja még mindig életben van, majd egy számonkérő üzenetet küldött a dark webes oldal adminisztrátorának, melyben követelte gyilkossági kérelme státuszának felülvizsgálatát. Dühös üzenetében úgy fogalmazott:

„Két hónapot és 11 napot vártam, és a munka még mindig nem fejeződött be… Mi ez a késedelem. Mikor lesz kész?”

Sassert végül május 18-án tartóztatták le, miután a hatóságok értesültek arról, hogy egy bérgyilkost bízott meg a nő megölésével. Sasser csütörtökön fog megjelenni a szövetségi bíróságon az ügyben.