Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Jelentés: az orosz erők háborús fegyverként használják a szexuális erőszakot

Fotó: A Szent Javelina című, Szűz Máriát egy Javelin amerikai páncéltörő rakétavetővel ábrázoló falfestmény egy kijevi lakóházon 2022. június 6-án. Ez egyike azoknak a fegyvereknek, amelyekkel az Egyesült Államok és más nyugati országok támogatják Ukrajnát az orosz támadással szembeni védekezésben. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Hujber Dávid

2022. június 9. - 06:17

Egyre több olyan jelentés lát napvilágot, miszerint az orosz erők szexuális erőszakot követnek el az ukrajnai háború ideje alatt, ami az egyik legsúlyosabb bűncselekmény.

A háttérben folyamatosan dolgoznak a különböző nyomozócsapatok az orosz háborús bűnös felkutatásában. Rengeteg bizonyítékról beszél Ukrajna, és egyes katonákat már el is ítéltek, akik sok évig lesznek börtönben.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Nem sokkal azután, hogy február végén Vlagyimir Putyin elindította az orosz inváziót, olyan jelentések kerültek felszínre, miszerint az orosz erők szexuális erőszakot követnek el. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is reagált ezekre a jelentésre, amik szerint az orosz erők háborús fegyverként használják a szexuális erőszakot.

A tanács elnöke egyértelművé tette, hogy a szexuális erőszak háborús bűncselekménynek minősül, és egyúttal egy emberiség ellen elkövetett bűncselekményről van szó. „A kínzás, a terror és az elnyomás taktikája.” – idézi a The Guardian.

Michel szégyenteljesnek nevezte ezen cselekedeteket egy szégyenteljes háborúban. Hangsúlyozta, napvilágra kell hozni ezeket a bűncselekményeket, és el kell ítélni a kegyetlen elkövetőket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.