Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kijev különleges törvényszék előtt vizsgáltatná az „orosz gyilkosok” felelősségét

Zelenszkij szerint „a rendelkezésre álló nemzetközi jogi eszközök nem elégségesek ahhoz, hogy igazságot lehessen szolgáltatni”.

A G7-ek megállapodtak, hálózatot hoznak létre a háborús bűnök kivizsgálására

A G7-ek kedden megállapodtak abban, hogy létrehoznak egy hálózatot az ukrajnai háborús bűncselekmények kivizsgálásának koordinálására.

Amerikai tisztviselő: egyre több bizonyíték van a rendszerszintű háborús bűnökre

Állítása szerint ezért Moszkva vezető tisztségviselőit is elő lehet venni, az ügyészek pedig követni fognak minden nyomot, bárhová is vezessenek.

Volt orosz katona: „mindent megtennék azért, hogy véget vessek a háborúnak”

Elmondása szerint a magas rangú parancsnokok nemcsak őt, hanem a társait is becsapták, emellett egyszer sem lőtt fegyverrel, amíg Ukrajnában tartózkodott.

Zelenszkij: több mint 400 orosz háborús bűncselekményt dokumentáltak Herszonban

Elmondása szerint „az ellenség ugyanazt a kegyetlenséget hagyta maga után, mint az ország más régióiban, ahová behatolt”.

További Hírek

ENSZ-bizottság: az orosz erők felelősek az emberi jogok megsértéséért

Egy ENSZ-bizottság kedden megállapította, hogy az orosz erők voltak a felelősek a háború kezdetén történt emberi jogok megsértésének túlnyomó többségéért.

Letartóztattak egy háborús bűnös szerb férfit: 33 koszovói albánt ölhetett meg

A szerb férfit Budapesten fogták el és tartóztatták le, miután háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják: a törvényszék szerint a férfi 23 évvel ezelőtt mintegy 33 koszovói albánt gyilkolt meg.

Megkezdődött a háborús bűncselekményekkel vádolt Közép-afrikai Köztársaság korábbi lázadóvezérének pere

Mahamat Szaid Abdel Kanit a közép-afrikai hatóságok 2021 januárjában adták át a nemzetközi bíróságnak, miután a 2013-ban elkövetett bűncselekmények miatt 2019-ben kiadott elfogatóparancs alapján vették őrizetbe.

ENSZ-nyomozók: Oroszország háborús bűncselekményeket követett el Ukrajnában

Az ENSZ nyomozói arra a következtetésre jutottak széles körű vizsgálatukat követően, hogy Oroszország háborús bűncselekményeket követett el Ukrajnában.

Orosz-ukrán háború: különleges nemzetközi bíróság felállítását szorgalmazza Csehország

A cseh külügyminiszter szerint Oroszország tetteit nem szabad elnéznünk, így mielőbbi cselekvésre van szükség.

Ukrán főügyész: Oroszországot terrorista államként kell elismerni

A maláj gép Donyeck feletti lezuhanásának nyolcadik évfordulója alkalmából az ukrán főügyész egy rendkívül határozott hangvételű nyilatkozatot tett közzé.

Varga Judit: a megfelelő jogi keretek között támogatjuk a háborús bűnök elleni fellépést

Az igazságügyi miniszter az Európai Unió igazságügyi minisztereinek mai találkozóját követően posztolt a közösségi médiában, részletezve az elhangzottakat.

Ukrajna: több száz háborús bűncselekményt regisztrálnak naponta

Az ukrán tisztviselő elmagyarázta, gyakran nehézségbe ütköznek amiatt, hogy nem férnek hozzá bizonyos területekhez vagy emberekhez, azonban minden esetben teljesítik a kötelességüket.

„Nem törölhetjük el a halálbüntetést a Donbászban, amikor háború dúl”

Az orosz tisztviselő szerint szükség van egy jogi normára, amelyet betartanak, hogy a háborús bűncselekményeket elkövetők megkapják méltó büntetésüket.

Jelentés: az orosz erők háborús fegyverként használják a szexuális erőszakot

Egyre több olyan jelentés lát napvilágot, miszerint az orosz erők szexuális erőszakot követnek el az ukrajnai háború ideje alatt, ami az egyik legsúlyosabb bűncselekmény.