Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,40 Ft
Euró
393,86 Ft
Font
459,89 Ft
Bitcoin
62,385 $

További Hírek

Elmondása szerint „az ellenség ugyanazt a kegyetlenséget hagyta maga után, mint az ország más régióiban, ahová behatolt”.

Egy ENSZ-bizottság kedden megállapította, hogy az orosz erők voltak a felelősek a háború kezdetén történt emberi jogok megsértésének túlnyomó többségéért.

A szerb férfit Budapesten fogták el és tartóztatták le, miután háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják: a törvényszék szerint a férfi 23 évvel ezelőtt mintegy 33 koszovói albánt gyilkolt meg.

Mahamat Szaid Abdel Kanit a közép-afrikai hatóságok 2021 januárjában adták át a nemzetközi bíróságnak, miután a 2013-ban elkövetett bűncselekmények miatt 2019-ben kiadott elfogatóparancs alapján vették őrizetbe.

Az ENSZ nyomozói arra a következtetésre jutottak széles körű vizsgálatukat követően, hogy Oroszország háborús bűncselekményeket követett el Ukrajnában.

A cseh külügyminiszter szerint Oroszország tetteit nem szabad elnéznünk, így mielőbbi cselekvésre van szükség.

A maláj gép Donyeck feletti lezuhanásának nyolcadik évfordulója alkalmából az ukrán főügyész egy rendkívül határozott hangvételű nyilatkozatot tett közzé.

Az igazságügyi miniszter az Európai Unió igazságügyi minisztereinek mai találkozóját követően posztolt a közösségi médiában, részletezve az elhangzottakat.

Az ukrán tisztviselő elmagyarázta, gyakran nehézségbe ütköznek amiatt, hogy nem férnek hozzá bizonyos területekhez vagy emberekhez, azonban minden esetben teljesítik a kötelességüket.

Az orosz tisztviselő szerint szükség van egy jogi normára, amelyet betartanak, hogy a háborús bűncselekményeket elkövetők megkapják méltó büntetésüket.