Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Starlink új globális műholdas internetszolgáltatása 72 ezer forintba fáj havonta

TÉMÁK:
#starlink
Fotó: Unsplash/ Forest Katsch
Technológia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Habár az ügyfelek részére küldött üzenetben az áll, hogy ezzel majd a világ bármely pontjáról internetezhetnek, az árát is megkérik az egyedi szolgáltatásnak.

A Tech Times számolt be arról, hogy a napokban több Starlink-ügyfél is kapott egy üzenetet a vállalattól, melyben arról tájékoztatták őket, hogy a cég teszteket végez egy új műholdas internetszolgáltatás kapcsán, mely lehetővé tenné számukra, hogy a “világ szinte bármely szárazföldi pontjáról csatlakozhassanak”.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

A SpaceX tulajdonában lévő cég stílusosan a Global Roaming nevet adta a szolgáltatásnak, mely közlésük szerint a működéshez szükséges 599 dolláros (215 ezer forint) Starlink-készleten felül további 200 dollárba (72 ezer forint) kerül havonta.

Közlésük szerint a Global Roaming szolgáltatás a Starlink műholdak közötti kapcsolatokat használja, hogy az egész világon biztosíthassa az internetkapcsolatot. A szolgáltatást elsősorban olyanoknak ajánlják, akiknek rugalmasabb elérési lehetőségekre van szükségük, például azoknak, akik rendszeresen nemzetközi úton vannak.

A felhasználók azonban számíthatnak arra, hogy a Starlink rendszeres nagy sebességű, alacsony késleltetésű szolgáltatása időközönként rossz vagy egyáltalán nem megfelelő kapcsolattal keveredik, ám azt is hozzá kell tenni, hogy mindez idővel biztosan javulni fog.

Egyelőre azonban rejtély, hogy a Starlink hogyan tervezi teljesíteni azt az állítását, miszerint az internetet a világon szinte mindenhol elérhetővé teszi. Ezen a ponton pedig fontos megjegyezni, hogy bár az Egyesült Államokban teljesen elérhető a Starlink, Indiában, Kambodzsában és Pakisztánban például egyáltalán nem. Ennek ellenére a cég állítja, hogy olyan globális internet-hozzáférést biztosítanak ügyfeleik számára, mely akár Grönlandon is használható.