Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Sajtótértesülések szerint Rishi Sunak elrendelt egy auditot a háború kapcsán

TÉMÁK:
#Rishi Sunak
Fotó: MTI/AP/Alastair Grant
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Sajtóértesülések szerint a brit miniszterelnök, Rishi Sunak elrendelt egy, az orosz-ukrán háború előrehaladását vizsgáló auditot.

A Guardian számolt be arról, hogy egy forrás a BBC-nek elmondta, az adatvezérelt értékelésként is ismert audit célja, hogy felmérjék az orosz-ukrán háború előrehaladását, s értékeljék az Egyesült Királyság által Ukrajnának nyújtott katonai támogatások jelentőségét.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Úgy tudni, hogy Sunak kérése azonnal aggodalmat ébresztett egyes politikusokban, a forrás ugyanis úgy fogalmazott, a háborúkat “ösztönösen nyerik meg”, kiemelve, hogy amikor Boris Johnson volt hivatalban, azt mondta, “csak menjünk bele”, utalva ezzel arra, hogy Sunaknak most kizárólag a külpolitikában, de követnie kell Johnsont.

A BBC egyébként úgy tudja, hogy az ukrán elnök, Volodomir Zelenszkij is tisztában van azzal, hogy az Egyesült Királyság kormányában komoly viták pattantak ki az Ukrajnának nyújtott támogatások miatt, ezért arra bátorítja a brit miniszterelnököt, hogy továbbra is komoly katonai támogatásban részesítse Ukrajnát.

A forrás szerint Zelenszkij ennek kapcsán már meg is kereste Sunakot, mert “megérezte”, hogy valami nem kerek: elmondása szerint elbeszélgetett a brit miniszterelnökkel, hogy “megpróbálja egy kicsit lelkesíteni”, mondván, “az Egyesült Királyság nagy felszabadító, nagy harcos”, az ukránoknak pedig szükségük van a britek támogatására.