Fekete szövettel borították be Rishi Sunak házát a Greenpeace aktivistái

A brit miniszterelnök otthonát fekete szövettel borították be az aktivisták, s ezzel kívánják jelezni nemtetszésüket, amiért a miniszterelnök támogatja az északi-tengeri olajkitermelést.

Rishi Sunak: "Kína jelenti korunk legnagyobb kihívását"

A brit miniszterelnök a G7-csúcstalálkozón jelentette ki, meglátása szerint Kína jelenti "a legnagyobb kihívást" a globális biztonság kapcsán.

Rishi Sunak a világ vezetőihez fordul az illegális migráció elleni együttműködésért

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke az Európa Tanács reykjavíki ülésére utazik, s azt reméli, széles körű támogatást kap a Ruanda-tervhez.

Rishi Sunak biztosította Zelenszkijt, hosszú távú segítséget nyújt Ukrajnának

A brit miniszterelnök és az ukrán elnök egy telefonbeszélgetés során egyeztetett a háború jelenlegi állásáról, a brit kormányfő pedig biztosította Zelenszkijt arról, hogy az Egyesült Királyságra hosszabb távon is számíthat, ha segítségnyújtásról van szó.

Nagy-Britannia: fémdetektorokat és bomba-hatástalanító készülékeket kap Ukrajna

Rishi Sunak kijelentette, Ukrajnát számtalan rakétatámadás érte az elmúlt napokban, az ukránok mégis „rendíthetetlenek”, s az Egyesült Királyság továbbra is támogatni fogja őket.

További Hírek

Sajtótértesülések szerint Rishi Sunak elrendelt egy auditot a háború kapcsán

Sajtóértesülések szerint a brit miniszterelnök, Rishi Sunak elrendelt egy, az orosz-ukrán háború előrehaladását vizsgáló auditot.

Rishi Sunak ígéri, új törvényeket hoznak az illegális migráció megfékezésére

A brit miniszterelnök meglepő határozottsággal jelentette ki, hogy azokat, akik illegálisan lépnek be az Egyesült Királyság területére, "gyorsan visszafogják küldeni".

Rishi Sunak: Oroszországnak véget kell vetnie ennek a barbár háborúnak

Véleménye szerint egy embernek megvan a hatalma ahhoz, hogy változtasson a dolgokon, aki nem érezte szükségét, hogy megjelenjen a találkozón.

Rishi Sunak: Nagy-Britannia öt újabb hadihajót épít az orosz fenyegetések hatására

Elmondása szerint Moszkva tettei mindenkit veszélybe sodornak, ezért a britek szakértelmét arra használják fel, hogy az országot és a szövetségeseket is megvédjék vele.

Az oroszok herszoni kivonulását üdvözli Zelenszkij és Sunak is

Az ukrán elnök és a brit miniszterelnök is ugyanazon állásponton van: mindketten úgy vélik, hogy az oroszok Herszonból való kivonulása hatalmas előrelépés, és jelentős eredmény az ukrán fegyveres erők számára.

Az új brit miniszterelnök ragaszkodna a biolgóiai nemekhez 

Rishi Sunak tisztázni kívánja, hogy a „sex” angol szó valójában biológiai nemet jelent, nem nemi identitást. 

Tanácsadó: az Egyesült Királyság kudarcot vallhat a klímaváltozás elleni harcban

Lord Deben, a brit kormány vezető tanácsadója figyelmeztetett, az Egyesült Királyság kibocsátási törekvései megrekedtek, miközben folyamatosak a külföldi segélyezések, mindez pedig azzal a kockázattal jár, hogy aláássa az ország szerepét a COP27 legfontosabb célkitűzésében.

Boris Johnson is gratulált az új brit miniszterelnöknek

Boris Johnson szerint most minden konzervatívnak "teljes és őszinte támogatást" kell nyújtania az új miniszterelnöknek.

Rishi Sunak első beszéde: kijavítaná Truss hibáit

Az új brit miniszterelnök első beszédében leszögezte, eltökélt célja, hogy kijavítsa Truss hibáit, hangsúlyozva, hogy mindenáron változtatni akar a jó irányba.

Rishi Sunak lesz az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke

Penny Mordaunt az utolsó pillanatban visszalépett, ezzel megnyitva az utat Rishi Sunak előtt, aki délután beszédet is tart.