Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

A brit miniszterelnököt sokkolták a III. Károllyal kapcsolatos hírek

Abban bízik, hogy a király gyorsan túl lesz a betegségen.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Rishi Sunak brit miniszterelnök kedd reggel az újságíróknak nyilatkozva azt mondta, sokkolták és elkeserítették a hírek III. Károly királyról, szerencse viszont, hogy az orvosok korán felfedezték a rákbetegséget. A 444 a The Guardian nyomán azt írja, a miniszterelnök állandó kapcsolatban van a királlyal, imádkozik érte és családjáért.

Továbbá stábjával együttműködésben gondoskodnak arról, hogy az uralkodó betegsége idején is legyen, aki el tudja látni a közfeladatait. A miniszterelnök abban bízik, hogy Károly gyorsan túl lesz a betegségen. A PA Media szerint a brit trónöröklési rendben következő Vilmos walesi herceg lát majd el bizonyos protokolláris feladatokat addig, amíg Károly lábadozik. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Ugyanakkor a király félig-meddig maga is aktív marad. Mint ismert, a Buckingham-palota hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a brit királyt rákbetegséggel diagnosztizálták. Azt nem tudni, milyen típusú betegségről van szó, mindössze annyit, hogy azt egy közelmúltbeli prosztata-megnagyobbodás miatti kezelésen fedezték fel.

A korábbi közlemény szerint Károly elkezdte a „rendszeres kezeléseket”, mindemellett optimista és alig várja, hogy visszatérjen a köz szolgálatába. A nyilvános programjait egyelőre elhalasztják, de továbbra is ellátja alkotmányos államfői feladatait, és a zárt körű találkozókon is részt vesz majd – jegyzi meg a lap.

Emellett korábban Joe Biden amerikai elnök is aggodalmát fejezte ki az uralkodó betegsége miatt, hozzátéve, hogy szeretne beszélni vele. „Aggódom érte. Csak most hallottam a diagnózisát” – mondta az újságíróknak Las Vegasban. Majd megjegyezte: „Beszélni fogok vele, ha Isten is úgy akarja”.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.