Dollár
420,38 Ft
Euró
419,65 Ft
Font
481,92 Ft
Bitcoin
20,288 $

Rendőrök elleni támadásra készült egy férfi augusztus 20-án, a TEK ment ki érte (videó)

Fotó: YouTube//Magyarország Ügyészsége
not image

Takács Petra

2022. augusztus 24. - 10:22

A 34 éves férfi rendőrök ellen készült támadásra augusztus 20-án, az állami ünnepnapon, de az akcióját nem tudta végrehajtani.

Az ügyészség által kiadott hivatalos közlemény szerint a megalapozott gyanú szerint egy Bács-Kiskun megyei férfi azt határozta el, hogy augusztus 20. napi budapesti közterületi rendezvények biztosításában résztvevő rendőrök ellen követ el társaival erőszakos cselekményeket.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Ennek érdekében a 34 éves férfi augusztus 16-án üzenetküldő alkalmazásban hozott létre egy – mintegy kétszáz főt számláló – csoportot azzal a céllal, hogy a hivatalos személyek elleni erőszakos bűncselekmények elkövetésére hívjon fel, ilyen bűncselekmények elkövetését megszervezze, illetve ahhoz társakat toborozzon. Az elkövető a rendőrök elleni támadáshoz szükséges eszközöket – így gázsprayt, gázöngyújtó töltőgázt, illetve különböző kiszerelésű pirotechnikai eszközöket – is beszerzett.

A nyomozó ügyészég a férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közreműködésével beazonosította, majd a Terrorelhárítási Központ segítségével őrizetbe vette és hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség az augusztus 19-én tartott több helyszínt érintő összehangolt bűnügyi akcióban a Készenléti Rendőrség segítségével az elkövető lakásán végrehajtott kutatás alkalmával – informatikai eszközök mellett – különböző pirotechnikai eszközöket foglalt le. Az elkövető által külföldről rendelt nagy teljesítményű petárdák éppen a kutatás idején érkeztek meg.

A bíróság az ügyészség indítványára a büntetlen előéletű gyanúsított letartóztatását augusztus 21-én – arra figyelemmel, hogy fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be. A nyomozó ügyészség a csoport tagjai közül még egy 35 éves férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a cselekmény elkövetését elismerte. A férfi szabadlábon védekezik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.