Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

A Fico elleni merénylet miatt megerősítik a szlovák parlament és a képviselők védelmét

Azt követően, hogy merényletet követtek el Robert Fico ellen, megerősítik a szlovák parlament és a képviselők védelmét.

...svg content...Fotó: Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest őrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Súlyos fegyveres támadás érte a szlovák kormányfőt, akire összesen öt lövést adtak le, amiből három eltalálta. Egészen közelről adta le a merénylő a lövéseket, akiről kiderült, hogy egy idős férfi, és már azt is tudni, körülbelül milyen súlyos büntetés várhat rá, függően attól, hogy Szlovákia vezetője életben marad-e.

Ezzel együtt teljesen átalakíthatják a miniszterelnöki védelmet, ami várhatóan sokkal szigorúbb lesz, elkerülvén a hasonló incidenseket. Jelenleg azonban az a legfontosabb, hogy Ficót életben tartsák, akit a hírek szerint még mindig operálnak, immáron több órája feküdhet a műtőben, és sok vért veszthetett. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merényletre reagálva megerősítik a pozsonyi parlament és képviselőinek védelmét – jelentette a törvényhozás kommunikációs irodájára hivatkozva a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán – írja az MTI.

Az intézkedés visszavonásáig beszüntetik a pozsonyi törvényhozás épületének látogathatóságát, a parlament munkáját pedig május 21-ig berekesztik – közölte a szlovák törvényhozás kommunikációs irodája szerdán.

Ezzel egyidejűleg megerősítjük a törvényhozás épületének őrizetét, valamint lépéseket teszünk a képviselők személyes biztonságának védelmére, mivel a miniszterelnökkel szembeni merényletet követően többen félelmeiknek adtak hangot – közölte Peter Ziga, a parlament alelnöke, akit Peter Pellegrini korábbi házelnök államfővé választását követően átmenetileg a törvényhozás vezetésével bíztak meg.

Liner/MTI

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.