Jó hírek érkeztek a PlayStation-felhasználók számára

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2022. január 28. - 01:24

Jelentős frissítést kapott a PlayStation mobil alkalmazása, melynek révén sokkal átláthatóbbá vált a játékosok profilja.

Legyen szó akár online posztolásról, vagy egyszerűen csak a barátok közötti megosztásról, a képernyőképek készítése a Sony konzoljain új lehetőségek kapuit nyitotta meg a gamerek előtt.

Voltak azonban idők, amikor csak azok a játékosok tudtak képernyőfotókat és játékfelvételeket készíteni gameplay közben, akik megfelelő, sokszor méregdrága felszereléssel rendelkeztek, manapság azonban már bárkiből lehet profi játékmester.

A PlayStation számos kiadásába beépítette a bonyolult fotómód-szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megörökítsék a game-ek szépségét, bizonyos esetekben még láthatatlan részleteket is felfedhetnek velük.

Kanadai és japán júzerek jelenleg egy olyan funkciót tesztelnek, ami a PS5 képernyőfotóit közvetlenül a PS Apphoz kapcsolja. Az alkalmazáson belül a játékosok lényegében engedélyezhetik a konzolnak, hogy a felhőn keresztül automatikusan feltöltse a képeket, ahonnan a PS App révén visszahívhatják azokat.

A hivatalos támogatási oldal szerint a megengedett felvételek közé tartoznak a három percnél rövidebb, nem 4K felbontású gameplay-klipek, valamint a Create Menu és a Create gombok parancsikonjai által készített fotók vagy videók.

A szóban forgó klipek PS5-ön és a felújított alkalmazáson belül is elérhetőek lesznek, utóbbiakat viszont csak 14 napon keresztül használhatjuk, ezt követően ugyanis eltávolítják őket a felhőből.