Jó híreket kaptak a PS5-ös és PS4-es Call of Duty-játékosok

Activision
not image

Kulcsár Péter

2022. január 26. - 13:55

Az Activision megerősítette, hogy a Call of Duty-széria következő három epizódja a Microsofttal kötött üzlet ellenére is megjelenhet PlayStation konzolokra.

A Bloomberg információi szerint a Microsoft által közel 70 milliárd amerikai dollárért felvásárolt Activision egyelőre nem tervezi kivezetni a konkurens Sony konzoljairól a kiadó sikersorozatát, bár úgy tűnik, hogy három év múlva Xbox-exkluzív címmé alakíthatják.

Az Activision állítólag már az üzlet lebonyolítása előtt elkötelezte magát amellett, hogy a Call of Duty-t multiplatform alkotásként dobja piacra az elkövetkező években is, ezenfelül a redmondiak gaming részlegének vezérigazgatója, Phil Spencer szintén úgy nyilatkozott, hogy egy ideig még megtartanák a multiplayer lövöldét PS-en is.

A PS4 és PS5 konzolokra érkező Call of Duty-játékok között a jelek szerint lesz egy új Modern Warfare az Infinity Ward fejlesztői gárdától, illetve egy Warzone, amelyet ingyenesen játszható battle royal móddal láthatnak el.

A széria sorsa tehát még nincs kőbe vésve, hiszen egyrészt a Microsoft felvásárlása csupán a 2023-as pénzügyi évben zárul le, ami jövő év június 30-án ér végét, másrészt pedig óriási bevételtől esnének el, ha úgy döntenének, teljes egészében eltávolítják a franchise-t a Sony platformjáról.