Covid-vakcinához köthető bizalmas dokumentumok ellopása miatt perelte be alkalmazottját a Pfizer

MTI/EPA/Jason Szenes
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 08:43

A Pfizer beperelt egy régóta náluk dolgozó alkalmazottat, ugyanis kiderült, hogy több tucat bizalmas dokumentumot tulajdonított el, melyeket a konkurens gyógyszeripari vállalatok részére akart eljuttatni.

A San Diegó-i szövetségi bíróságon kedden benyújtott panaszában a Pfizer azt állítja, hogy Chun Xiao Li megszegte a titoktartási megállapodását azzal, hogy több mint 12 000 fájlt töltött fel engedély nélkül a cég által biztosított laptopjáról a személyes fiókjaiba és eszközeire – írta a Global News portál.

Az állítólagos anyagok között szerepel egy szeptember 24-i irat, amely belső értékeléseket és ajánlásokat tartalmaz a Pfizer/BioNTech koronavírus-vakcináról, a Pfizer és német vakcinapartnerének kapcsolatáról, valamint a rákellenes antitestekhez köthető tesztekről.

A Pfizer szerint a statisztikai igazgatóhelyettesként dolgozó Li többször is megpróbálta eltüntetni a lopásra utaló nyomokat, és még egy “csali” laptopot is beüzemelt, amivel könnyedén álcázni tudta magát.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A biotechnológiai vállalat közölte, Lit 15 év után menesztik a cégtől, a férfi azonban hamar talált magának állást, november 29-én már a kaliforniai Xencornál várják, ahol autoimmun betegségek kezelését célozták meg, és ahová minden bizonnyal magával viheti a Pfizertől ellopott információkat.