Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Pénzügyminiszter: már elérte a recesszió a brit gazdaságot, jövőre visszaesik

Fotó: Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter a parlamentbe indul a londoni Downing Streetrõl 2022. november 17-én. Hunt ismerteti a képviselõk elõtt a három héttel korábban megalakult brit kormány tervét a romló gazdasági folyamatok visszafordítására. Az elõzõ hónapban az infláció az utóbbi negyven év legmagasabb szintjére emelkedett, és ez a gazdaság visszaesésével párosul. MTI/EPA/Andy Rain
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A gazdasági környezetről elmondta: Nagy-Britannia már recesszióban van, és a brit hazai össztermék (GDP) jövőre várhatóan 1,4 százalékkal csökken.

A brit gazdaság már recesszióban van, és a jövő év egészében is valószínűleg visszaesik a teljesítménye – mondta csütörtökön Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter. Hozzátette ugyanakkor, hogy a 2023 utáni években ismét növekedés várható.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Hunt a londoni alsóházban ismertette a konzervatív párti kormány költségvetési tervezetét, amely egyben az előző kormány által meghirdetett nagyszabású – a piac által ugyanakkor fedezetlennek ítélt – adócsökkentési program teljes visszafordítását is jelenti.

E program szeptemberi bejelentését példátlan piaci felfordulás követte, amelynek nyomán lemondott Liz Truss, az alig 45 nappal korábban megválasztott miniszterelnök.

A Rishi Sunak vezetésével alakult új kormány pénzügyminisztere, Jeremy Hunt első intézkedéseként visszavonta az adóprogram fő elemeit, csütörtökön pedig részletesen ismertette az új költségvetési terveket.

A gazdasági környezetről elmondta: Nagy-Britannia már recesszióban van, és a brit hazai össztermék (GDP) jövőre várhatóan 1,4 százalékkal csökken.

(MTI)