Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Orosz Bernadett az orvosi vizsgálatok után: “Újraéltem a támadásaim minden pillanatát”

TÉMÁK:
#bántalmazás
Fotó: Unsplash/Melanie Wasser
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Több mint két év telt el a bántalmazás óta, az eljárás azonban még mindig folyamatban van ügyében.

Orosz Bernadett esete bejárta a magyar sajtót, azonban az ügy még mindig nincs lezárva, hiszen két külön bírósági eljárás is folyik jelenleg, a büntetőügy tárgyalásai azonban még el sem kezdődtek. Egyetlen előrelépés, hogy a jó hírnév megsértése és a bántalmazások miatt indult polgári perben viszont történtek fejlemények.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

“Az Orvosszakértői Intézetben kellett megjelennem Budapesten, ahol három szakértő vizsgált egész nap. Reggel 10 órára mentem, és délután fél hat előtt hagytam el az épületet. Elsőként egy igazságügyi orvosszakértőhöz kerültem, aki alaposan, egy szál alsóneműben megvizsgált, és a szóban forgó három bántalmazás alatt szerzett sérülésekről kérdezett, majd átnézte az ezekről szóló orvosi dokumentációimat. A pszichológus szakértő több tesztet elvégzett.

Sőt, egy 599 kérdésből álló kérdéssorra is válaszoltam. Emellett az eddigi életem előzményeiről és a bántalmazásokról beszélgettünk nagyon részletesen. Ahogyan a pszichiáter szakértővel is. Ugyanezt az alapos vizsgálatot elvártam volna, az ominózus eseményt követő, első körben kirendelt orvosszakértő részéről is és abban az esetben a bizonyítás talán rövidebb ideig tart. Előzetesen többször kértem kép-és hangfelvételt a szakértői vizsgálatomról, de nem engedélyezték”

– számolt be Orosz Bernadett a Blikknek.

A szakértőknek az a feladata, hogy összesen 9 kérdéskörben tegyenek hivatalos megállapításokat, többek között arra a kérdésre keresik a választ, hogy ezek a bántalmazások valóban megtörténtek-e, valamint arra, hogy mindez milyen hatással volt életére.

“Megsemmisítő érzés volt, hogy újra a történtekről kellett beszélnem, pláne ennyire részletesen. Újraéltem a támadásaim minden pillanatát. Amikor már próbálnám úgy élni a napjaimat, hogy nem gondolok a bántalmazásokra, újra fel kell idéznem a brutális emlékét. Komolyan mondom, a vizsgálat után legszívesebben kiszaladtam volna a világból. Esélyem sincs arra, hogy túltegyem magam a történteken, ha folyton arra kényszerítenek, hogy felidézzem az eseményeket”.