Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

Hivatalos információk jelentek meg Robert Fico állapotáról, amiről Erik Tomas munkaügyi miniszter adott tájékoztatást.

...svg content...Fotó: Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest őrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Időközben már az is kiderült, ki adta le az öt lövést Robert Ficóra egészen közelről, amikor kiment a kordonhoz a kormányfő. Sőt, már a fia is nyilatkozott, aki megosztott pár információt az apjáról, de őt is megdöbbentette, mit tett az édesapja, akire rendkívül súlyos büntetés várhat, akkor is, ha Fico túléli a merényletet.

Orbán Viktor miniszterelnök az elsők között reagált a történtekre, majd pár órával később Joe Biden és Vlagyimir Putyin is megtette ugyanezt az USA-ból és Oroszországból. Eddig is tudni lehetett, hogy Fico nincs jól, függetlenül attól, hogy a korábbi jelentések szerint az őt ért lövések után is magánál volt és kommunikált.

Erik Tomas munkaügyi miniszter a Markiza TV-nek adott rövid nyilatkozatában azt mondta, súlyos Fico állapota, és még mindig a műtőben van, ami azt jelenti, órák óta műthetik. A miniszter megjegyezte, ez valóban egy hosszabb operáció, miután a merénylő Fico több szervét is eltalálta a hason lőtt golyóval.

Frissítés (19:50): A szlovák ta3 csatorna információi szerint Robert Fico sikeres műtéten esett át, állapota stabil, és kommunikál is a körülötte lévőkkel.

Frissítés (20:03): Cáfolták a fenti értesülést, és tisztázták, még mindig kritikus Fico állapota, és továbbra is a műtőben van, tehát nincs magánál.