Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Nyilatkozott Robert Fico merénylőjének fia

Máris megszólta Robert Fico 71 éves merénylőjének fia, aki azt mondta, az apja nem Ficóra szavazott.

...svg content...Fotó: Rendőrök a merénylet áldozatává vált Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni lőfegyveres támadás lezárt helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én, néhány órával a támadás után. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A politikust életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították a besztercebányai (Banská Bystrica) kórházba. MTI/EPA/Jakub Gavlak
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Már Putyin és Biden is reagált a merényletet követően, ami mélységesen megrázta a két elnököt. Orbán is ledöbbent azon, ami történt, miközben a napvilágot látott felvételekből egyértelműen kivehető, hogy a merénylő összesen öt lövést adott le Ficóra, közvetlen közelről, amiért nagyon súlyos büntetésre számíthat.

Büntetésének mértéke nagyban függhet attól, hogy életben marad-e az elnök, de valószínűleg így sem szabadulhat már soha. Miután a testőrök közbeavatkoztak, az öt lövésből három találta el a miniszterelnököt, talán az első három lövés. Lehetséges, már nem lenne életben, ha a testőrök nem fogják le időben a merénylőt, és a másik két golyó is eléri a célját. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A kormány hamar reagált, és a merénylet miatt megerősítették a szlovák parlament és a képviselők védelmét. Egyre többet és többet tudni a merényletről, ami egész Európát megrázta. A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merénylet feltételezett elkövetőjének fia szerint apja „nem szavazott Ficóra” – közölte az aktuality.sk szlovák hírportál, amelynek az érintett nyilatkozott.

A merénylet feltételezett elkövetőjének fia a szlovák hírportálnak nyilatkozva azt mondta: sokkolták a történtek, majd hozzátette, hogy édesapja legálisan tartott fegyvert. Elmondta, hogy fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, és mi volt a támadás oka – írja az MTI az összegzésében. Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte: „Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok”.

Liner/MTI

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.