Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.

...svg content...Fotó: Robert Fico szlovák miniszterelnököt életveszélyes állapotban szállítják kórházba Besztercebányán (Banská Bystrica), miután lőfegyveres támadás érte egy kihelyezett kormányülést követően a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én. Ficót több lövés érte a mellkasán és a gyomrán. A feltételezett tettest őrizetbe vették. MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Szakértők szerint hibázhattak Robert Fico szlovák miniszterelnök védelméért felelős szakemberek, már csak amiatt is, mert nem tömegben történt a merénylet. Az is kérdéseket vet fel, hogyan kerülhetett egy olyan ember Fico közelébe, akinél éles lőfegyver volt, ráadásul egy 71 éves emberről van szó, aki összesen öt lövést tudott leadni.

A testőrök is hibázhattak, miközben Ficót három lövés találta el, az egyik golyó a gyomrába fúródott. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, és kiderült, több szervén is roncsolta az egyik golyó, emiatt van most élet-halál között, sok vért is veszíthetett, így azonnal betolhatták a műtőbe.

Vlagyimir Putyin és Joe Biden is üzenetet küldött a történtek miatt, ahogyan azt korábban Orbán Viktor is megtette. Már ismert a merénylő személye, akinek a fia nyilatkozott, és elárult pár részletet, de a család más tagjai is kihallgatásra kerülnek. Súlyos büntetésre számíthat a merénylő, aki minden bizonnyal már soha nem szabadulhat, függetlenül attól, túléli-e a merényletet Fico.

A dennikn.sk a TA3-ra hivatkozva számolt be arról, hogy Fico operációja 3 óra 40 percig tartott, jelenleg mélyaltatásban van, és így is marad a következő órákban. Arról jelentettek, hogy valóban sok vért vesztett, és egy golyó a mellkasában maradt, egy pedig a beleiben okozott sérülést, addig egy másik az egyik végtagját sebesítette meg. „A hírtelevízió információi szerint az orvosok mindent megtettek, most már Robert Fico szervezetén múlhat, hogyan sikerül megküzdenie a sérüléseivel.”

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.