Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Két tv-s vitán is megmérkőzik egymással Biden és Trump, itt vannak az időpontok

Joe Biden és Donald Trump is beleegyezett, hogy részt vesznek két televíziós elnökjelölti vitán, melyeket a tervek szerint júniusban és szeptemberben rendeznek.

...svg content...Fotó: Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök (b) és demokrata párti kihívója, Joe Biden az ohiói Cleveland város Case Western Reserve egyetemén rendezett első elnökjelölti vitában 2020. szeptember 29-én. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Az első vita, amelyet a CNN hirdetett meg, június 27-én kerül megrendezésre Georgia államban, amely ingadozó államként fontos szerepet játszhat az elnökválasztási küzdelemben. A CNN szerint az atlantai eseményen nem lesz közönség, a moderátorok kilétét később jelentik be.

A második vita szeptember 10-én lesz, ennek házigazdája azonban már az ABC csatorna lesz, amely egyelőre nem tett közzé további részleteket az eseményről, írja a BBC. Biden a hagyományos vitarendezési gyakorlattól eltérve maga javasolta a két televíziós vita megtartását júniusban és szeptemberben, Trump pedig gyorsan el is fogadta a felkérést, sőt, azt javasolta, hogy minden hónapban tartsanak vitát, véleménye szerint ugyanis több mint két alkalommal kellene biztosítani, hogy az amerikai nép a jelöltek saját szavait hallja. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

A két jelölt a közösségi oldalakon is egymásnak feszült már, Trump ugyanis kihívóként jelezte Biden felé, hogy csak mondjon egy időpontot és ő készen áll a küzdelemre, majd nem sokkal később minden idők legrosszabb vitázójának nevezte a regnáló elnököt, aki meglátása szerint „két mondatot sem tud összerakni”.

A hagyományos szabályoktól eltérően Biden csapata azt javasolta, hogy a vitákat közönség nélkül kell megtartani. A jelöltek váltakozva válaszolnának a kérdésekre egy mindkét fél által elfogadott moderátor segítségével, annak érdekében pedig, hogy ne uralkodjon el a káosz, amíg az egyik jelölt beszél, a másik mikrofonját kikapcsolnák.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.