Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Minden eddiginél erősebb Donald Trump, nagy támogatót kapott

Már Nikki Haley is Donald Trump mellett áll, aki szerint a lehető leggyorsabban le kell váltani Joe Bident, az USA jelenlegi elnökét.

...svg content...Fotó: EPA/JUSTIN LANE / POOL
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Donald Trump volt elnököt támogatja az amerikai elnökválasztáson Nikki Haley – ezt szerdán Washingtonban jelentette be a korábbi republikánus elnökjelölt, aki utolsóként szállt ki az elnökjelölti előválasztásból.

Hamarosan választásokat tartanak az Egyesült Államokban,és rövidesen az első vitára is sor kerül Joe Biden és Donald Trump között. A nyilvános vitát valószínűleg sok millióan fogják figyelni, és nemcsak országos szinten. Trump remek előjelekkel várhatja a választásokat, és már Nikki Haley is mellette áll, aki szerint a volt vezető nem volt tökéletes a regnálása alatt, viszont Biden maga a katasztrófa. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Emiatt az USA korábbi ENSz-nagykövete, egykori dél-karolinai kormányzó kijelentette, egyértelműen Trump-ra fog szavazni. Hozzátette, hogy az előválasztásoktól való márciusi visszalépésekor elmondott szavai változatlanul érvényesek, vagyis szerinte Donald Trumpon múlik, hogy megszerezze azon republikánusok szavazatait, akik nem állnak mögötte. Nikki Haley arra utalt, hogy a visszalépése ellenére, az azóta tartott republikánus előválasztásokon viszonylag nagy arányú szavazatmennyiséget kap Donald Trump ellenében.

Az elemzők egyetértenek abban, hogy ezzel a lépéssel Trump sokat nyerhet, különösen azok után, hogy az előválasztási küzdelem alatt kemény üzenetváltásokat láthattuk kettejük között, most pedig már a volt rivális is Trumpot támogatja.

Nikki Haley élesen kritizálja Joe Biden politikáját, többek között amiatt is, hogy egy Izraelnek szánt bombaszállítmányt tart vissza, amit elfogadhatatlannak tart ebben a helyzetben. „Aligha tudok ostobább lépést elképzelni annál, mint hogy Joe Biden fegyvereket tart vissza egyik legszorosabb szövetségesünktől. Úgy fog bevonulni a történelembe, mint a főparancsnok, aki visszautasította ellenségeink megállítását”.

LIner/MTI

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.