Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

A Nike végleg szakít Oroszországgal, hónapokon belül teljesen kivonul az országból

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. június 23. - 16:14

A sportruházati gigavállalat úgy határozott, végleg szakít Oroszországgal, terveik szerint pedig pár hónapon belül lezárhatják a kivonulást.

Mint ismert, az orosz-ukrán háború kezdetével megannyi vállalat jelentette be, hogy ideiglenesen felfüggeszti tevékenységét Oroszországban, azóta pedig több vállalat is úgy határozott, végleg kivonulnak az országból.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A Reuters azt írja, a Nike pedig csütörtökön egy közleményben jelentette be, hogy ideiglenesen felfüggesztett tevékenységét nem is fogja folytatni a jövőben, inkább teljes mértékben kivonul Oroszországból. A Nike még március 3-án közölte, hogy az orosz agresszióra válaszul ideiglenesen teljes mértékben felfüggeszti tevékenységét Oroszországban, hozzátéve, hogy a még nyitva lévő üzleteket független partnerek üzemeltetik.

Csütörtökön nyilvánosságra hozott döntésével pedig a vállalat csatlakozik számos nyugati márkához, köztük a McDonald’s-hoz és a Google óriásvállalathoz, melyek szintén kivonultak Oroszországból. A sportóriás közleményében úgy fogalmazott, a Nike meghozta a végleges döntést, miszerint elhagyja az orosz piacot, jelenleg pedig elsődleges céljuk, hogy támogassák alkalmazottaikat, s pár hónap leforgása alatt teljesen megszüntessék oroszországi tevékenységüket.

Az orosz média még májusban számolt be arról, hogy a Nike nem újította meg megállapodásait legnagyobb oroszországi franchise-partnerével, az Inventive Retail Grouppal, mely leányvállalatán, az Up And Runon keresztül 37 márkaüzletet üzemeltet Oroszországban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.