Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Eljárást indít a Meta ellen az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság eljárást indít a Meta Ellen a hamis hírek megfelelő szűrésének elmulasztása miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dima Solomin
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy eljárást indít a Meta ellen, mivel a cég nem teljesíti a hamis hírek és megtévesztő politikai tartalmak kiszűrésére vonatkozó európai uniós jogszabályokat.

Az Európai Bizottság kedden hivatalosan is eljárást kezdeményezett a Meta ellen, amiért a vállalat a Facebook és Instagram platformjain nem biztosította a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatos megtévesztő hirdetések és politikai tartalmak hatékony szűrését. A digitális szolgáltatásokról szóló uniós jogszabály értelmében a digitális platformoknak kötelezően meg kell akadályozniuk a célzott dezinformáció és manipuláció terjedését, ennek pedig a Meta nem tett eleget. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Az előzetes vizsgálatok szerint a választások előtt a Meta által üzemeltetett szolgáltatásokon nem működnek megfelelően a megtévesztő hirdetések és hamis tartalmak terjesztését figyelmeztető rendszerek.

A vizsgálat továbbá kiemeli, hogy a Meta nem biztosította a felhasználók számára a jogorvoslati és panasztételi mechanizmusokat, valamint a nyilvánosan elérhető adatokhoz való hozzáférés is korlátozott volt. Az Európai Bizottság most arra törekszik, hogy megállapítsa, vajon a Meta szolgáltatásai összhangban vannak-e az átláthatósági és felhasználói jogorvoslati kötelezettségekkel.

Az uniós szervek elvárják, hogy a Meta haladéktalanul működjön együtt velük a vizsgálat során, és sürgősen vezessen be intézkedéseket a szolgáltatásai hatékony ellenőrzésére. Amennyiben a Meta intézkedései nem bizonyulnak elegendőnek, az Európai Bizottság további jogi lépéseket is kilátásba helyezhet.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.

Győzelemmel köszöntek el Szoboszlaiék Klopptól a Liverpoolnál

A Liverpool számára már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezik be a szezont, de nem volt mindegy, milyen hangulatban köszönnek el Jürgen Klopptól.