Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Pénteken még nagyobb eséllyel lesz csapadék, ám szombaton és vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep.

...svg content...Fotó: Unsplash/Artem Kniaz
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet előrejelzése szerint éjszakára mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, mely pénteken napközben elsősorban északkeleten szakadozhat, vékonyodhat. Éjszaka, illetve péntek napközben főként hazánk délnyugati felében számíthatunk többfelé esőre, záporesőre, a zivatarok száma éjszaka fokozatosan csökken, és holnap is csak néhol dörrenhet meg az ég.

Északkeleten, keleten a legkisebb a csapadék esélye, máshol lokálisan, illetve a tartósabban csapadékos délnyugati részeken akár nagyobb területen hullhat kiadós mennyiség. A csapadékhajlam pénteken a nap második felében fokozatosan csökken.

A délkeleti, majd a keleties szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket.

Szombaton általában sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként előfordulhat zápor, egy-egy zivatar is. Főleg az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalban 7-14, délután 22-27 fok várható.

Vasárnap általában sok napsütésre van kilátás gomoly- illetve fátyolfelhőkkel, szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6-14, a csúcsérték 21-27 fok között valószínű.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.